Anslagstavla
 
Här kan Du sätta upp anslag om sådant du söker svar på. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Här kan du också "annonsera", nåt du vill köpa eller sälja. Privata arrangemang kan också offentliggöras här.
 
Så vill du ha med något på anslagstavlan så skicka oss en e-post, adress finner du i vänster meny under knappen webbmaster!


Efterlysning på gamla bilder på lingrävare!
Hej Mats Engström heter jag och har nyss köpt en gammal lingrävmaskin som arbetade på kraftverksbygget i Gulsele 1952. Den fanns sedan i trakterna tills nu. Det skulle vara roligt om det fanns någon bild på maskinen från förr och därför vill jag ställa frågan på eran anslagstavla.
Tack MATS (se bild på maskinen idag) (Mejla Mats på: mats.engstrom@se.transport.bombardier.com kopiera och klipp in i din e-posthanterare)

Efterlysning av bild 1/ Hej! Jag gör gärna denna efterlysning på Gulseles hemsida. Kortet kommer förhoppningsvis in i TÅ också. Kanske någon gammal junselebo kan känna igen personerna och var kortet är taget: Ett gammalt skolkort kom till mig på lite märkliga vägar. Det hittades i en gammal bibel som ursprungligen tillhört min farfarsfarfar Anders Berglund (1826-1904) och därefter hans äldste son Aron (1851-1927) från Hömyra i Junsele. Bibeln återfanns i ett förråd på Östermalm i Stockholm. Kortet ser ut att vara från början av 1900-talet och jag förmodar att kortet kan vara från Hömyra eller någon av byarna omkring  Junsele. Är det någon som kan känna igen vilka personerna är och var kortet kan vara taget?
Hälsningar Anita Berglund Näsåker tel. 070-3658439


Efterlysning av bild 2/ Hej! Jag har inga stora förhoppningar om att hitta ett foto av Göran Nygren och hans fru - men försöka duger..! :-) Det jag söker är en bild Karin Mathsdotter (1856-1942) och Göran Nygren (1854-1923) (min farmors föräldrar). De bodde i Kortingön, Västertjärn i Lillsele. Göran Nygren flyttade 1879 från Långsele, Dorotea till Lillsele, Junsele. Han noteras som arbetare i Lillsele till 1898 då familjen flyttade till Västertjärn (Kortingön) i Junsele som torpare. Huset i Västertjärn byggdes av Göran Nygren. Bifogar ett foto av den vackra stugan intill Ångermanälven. (Det är mina föräldrar och bror som är med på fotot) Hälsningar Anita Berglund Näsåker

Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!