Undersökningar utförs av www.gulsele.junselebyar.se/

Vill du bidra med förslag på undersökning? Lämna förslag längst ner!


Ny enkät 2010 | Musik på hemsidan?
Under Jul och Nyårshelgen hade vi musik på startsidan som gick igång då du kom dit! Vad tyckte du om det? Bra eller dåligt?

Svara på vår enkät om detta här:
Webvoter

Vid Jul/Nyår var det musik direkt på Startsidan!


Avslutad! | Skulle du vilja ha en almanacka med tema Ångermanälven för år 2010? Svara på vår undersökning, har du sett almanackan för 2009? | Omröstning avslutad!
webvoter-omröstning
Skulle du vilja köpa almanacka för 2101?

Se resultat

...och skulle du vilja beställa den när det är dags, svara i underökningen på frågorna! OBS! Endast intresseanmälan!


Avslutad! | Om vattenkraftsbolagens ansvar att ge bygden resurser som kompensation för vattenkraftens ödeläggande av naturtillgångar. Ge bygden förutsättningar att utifrån ett ödelagt ädelfiske ändå ge bygden och tillresta turister en naturupplevelse i och kring vårt vatten, se resultat!

Vattenkraftsbolagen är de kraftfulla/destruktiva profitörer av den Svenska naturens tillgångar eller vill de bidra till ett skapande av en hållbar utveckling av det utsugna Norrland och fördela delar av överskottet för resurser och utveckling av Norrland!

E.ON

Undersökningen gällde:
Ska Vattenkraftskommunerna (alt orterna) få återbäring av kraftverksbolag verksamma i Norrländska vattendrag. Framförallt Ångermanland bör få återbäring som står för merparten av vattenkraftsproduktionen av el i vårt land. Läs ett förslag.
Frågan är, ska det vatten som magasineras i de enorma reservoarer som ersatt en fritt strömmande älv ge återbäring till oss?
Nu ligger även Norrlandsförbundet och Sollefteå Kommun i linje med vårt förslag, att det behövs friska pengar värt namnet
(vattenregleringsfondernas småpengar är inte nog) då kraftverksbolag gör miljardvinster. Men deras rop gäller inte vattenkraft utan här gäller det pengar från överskott från kommande vinster på den enorma vindkraftssatsning som sker i Västernorrland, bra mycket bra, vi sällar oss gärna till kören som ropar på rättvisa i frågor av detta slag i ett allt mer utarmat Norrland! Läs artikel i Tidningen Ångermanland. Hör inslag i TV.
Här är Sollefteå kommuns skrivning och utredning, för hänsyn och möjligheter till ett storskaligt Vindbruk!

Resultat av din röst i vår undersökning nedan:

webvoter-omröstning
Ska vattenkraften ge pengar till det utsugna Norrland?

Ja återbäring självklart, det behövs i Norrland
Återbäring borde ha skapats då kraftverken byggdes
Utsugningen är enorm, återbäring vore smulor!
Nej inga pengar, de är bolagens, älv inte allmän
Vad har privatpersoner med detta att göra...

Se resultat

 
Nicke Sjödins förslag på undersökning nu avslutad, svaret var väl ganska givet. Hemsidor i Västra besöks väl i huvudsak av Västras vänner och mer sällan av ovänner. Frågan som ställdes var "ska Junsele ha en egen bilprovning". Vad besökarna tyckte ser du om du trycker på raden "se resultat" nedan:
webvoter-omröstning
Ska Junsele ha en bilprovning?
Bensinpriser, privatekonomi och miljöomsorg kräver att resandet minskar!

Se resultat

 
Avslutad omröstning | Junseletränaren Per-Axel Olsson slutar i protest (080610) - Beroende på klubbens stora satsning på utländska spelare (flera än avtalat vill styrelsen nu ta in i klubben), Per-Axel tycker att de inhemska spelarna drabbas negativt av detta. Läs artikel i TÅ...

Vad du tyckte fick sitt svar i resultatet: Rätt eller Fel!


Avslutad omröstning | Varg! Tack för din röst! Se resultatet om Vargen fick leva?)Vad tycker du vi ska ställa för fråga härnäst
som har betydelse för Gulsele eller Junsele området.
Mejla
ditt förslag här!

 

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!