= En bild på en tidig söndagsskola i Brattsele! = Ett foton på barn från skolans musikklass! = Två kort på från Filadelfias söndagsskola åren 1952 och 1954


= Söndagsskolkort från Brattsele året 1940!

Tryck på bilden för en förstoring

= Fotots årtal är troligtvis 1940. (Mariana är född 1935)
Här sparas det inte på krutet, en krånglig och utdragen väg behövs för att ett gammalt kort ska hamna på Gulsele hemsida! Barbro skriver, jag har talat med Mariana i dag
(boende i Överhörnäs). Det är mer än 50 år sedan vi sågs. Hon har ett gammalt söndagsskolkort och är villig att låna ut det. De har ingen dator.
Jag tycker det är fascinerande att se att före Gulsele blev utpost till Filadelfia i Junsele fanns fanns det en blomstrande söndagsskola ute på vischan, Brattsele.

Vasti Gahlin, som jag träffat, och Anna-Greta f. Jonsson sambo med Folke Öberg i Junsele har kanske mer uppgifter att lämna. Kanske att Gillis känner till dessa personer bättre.
Med på bilden  är förmodligen Eskil Alvebro och som jag är osäker på Syster Törnkvist... Tack Barbro Dorfler för din research och ditt arbete för detta matrial.


= "Gulsele Musikskola" från året 1961-62. (Ronny tror att det är detta år) Elever samlade på våren efter vinterns utförda musikkurs, ? Åhman var lärare.

Tryck på bilden för en förstoring.

= Översta raden från vänster: Edit Persson, Brattsele (barn till Valfrid Persson), Eva (Ulander) Lindström, Ronny Hallin, Leif Nyman, Gun "Sickan" Lygdman.
Främre raden: Kalle Lygdman, Rolf
Holmqvist, Sam Nilsson, Marianne Strandberg, Anna Öberg mandolin och Eva Östlund gitarr.

Vi vill ge Ronny en eloge för att han förgyller vår tillvaro med detta kort, till glädje för alla besökare. Tack Kerstin Holmqvist för rättelsen på Rolfs namn.


= Gulsele söndagsskola från året 1954?

Tryck på bilden för en förstoring med siffror. Här är bilden utan siffror.

= Här var det 60 barn från Gulsele regionen, sätt namn utifrån siffrorna så vet vi snart vad alla heter! 1=? Tillberg 2=? Tillberg  3=Mona Barkeus 4=Anna Öberg 5=Kalle Lygdman 6=?? 7=Tora Gavelin
8=Stig Danielsson 9=
Britt Johansson 10=?? 11=Ronny Hallin 12=Inga-Britt (Öberg) Edström 13=Kjell Öberg 14=Vivianne Barkeus 15=?? 16=?? 17=Eva (Ulander) Lindström 18= Sören Lygdman 19=?? 20=Gunilla Oppenheim 21=?? 22=Gertrud Edvardsson 23=?? 24=?? 25=Maj-Britt Westlund 26=?? 27=?? 28=?? 29=Ryno Ulander 30=Lars Ulander 31=Bernt Näslund 32=?? 33=Linnea Danielsson 34=Peter Nilsson 35=Birgitta Nilsson 36=Jörgen Eriksson 37=?? 38=Sonja Åstöm 39=Sonja Åström 40?? 41=?? 42=Tore Åström ? 43=?? 44=Kjell Edvardsson 45=Birger "Bigge" Svensson 46=?? 47=?? 48=?? 49=?? 50=Rolf Edholm 51=Lillemor Nyman 52=Gun Britt Svensson (syster till=45) 53=?? 54=Siv Danielsson 55=?? 56=?? 57=??.

Den 14/4 2007 - Nu har vi fått massor av hjälp från Kjell Edvardsson, Lund (han kom med 17 st klockrena namn på ett bräde, vi säger bara wow. De flesta är ”anläggarbarn” från Lillsele plus några till.), vi säger tusen, tusen tack.
Så här skriver Kjell i ett mejl: Det är många minnen som kommer fram när man tittar på dessa kort och försöker komma ihåg alla namn. Jag känner faktiskt igen de allra flesta till utseendet, men namnen vill inte komma fram. Det är ju över femtio år sedan! ”Söndagsskolefesten” kommer jag väl ihåg. Vi från Lillsele gick ju egentligen i söndagsskolan hos ”tant” Signe, Manne Nilssons fru, i Lillsele, men ”terminsavslutningen” var samordnad med söndagsskolan i Gulsele.

Tack Eva Lindström för kortet och tack Anna Öberg för ett antal namn!! Samt ett tack till Ronny Hallin för två namn. Mainy har nu blandat sig i leken oxå, hon vill ha rätt namn på sig, tyckte att hon blev för ung, lillasyster var det som fått hennes namn, men inte illa av oss andra att pricka in rätt familj! Så har Siv (Gavelin) Libell Uppsala gett oss ett namn, tack! Så till alla ni som ännu bara kikat, nu får ni göra en insats så att frågetecknen rätas ut! Eller är det en för svår uppgift? ;)
Där det står frågetecken vid ett namn, beror det på osäkra uppgifter som tas bort då vi säkert vet vem som är på kortet.

Den 15/9 2007 - Kommer Rolf Öberg med ytterligare fyra namn på kortet ovan, tusen tack säger vi på Gulsele Hemsida. Dessa fyra är
35 Birgitta Nilsson, 36 Jörgen Eriksson, 39 Sonja Åström, 44 Kjell Edvardsson.


= Här mera barn från Gulsele söndagsskola från året 1952. Hjälp till med namn på barnen!

Tryck på bilden för en förstoring.

= Översta raden stående från vänster: Siv Gavelin, ??, Birgit (Bibban) Gavelin, ??, ??, ??, Lars Ulander
Mitten raden sittande fr. halva trappen och till höger: ??, ??, ??, Siv Danielsson
Nedersta raden: Tora Gavelin, Eva Lindström född Ulander, ??, ??, ??


Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!