Hej från oss på Kullberget! u Se film då älgarna passerar vid Kullberg!

Här följer en redogörelse för årets älgvandring på Kullberg 2009!

De första älgarna har kommit och hur det sett ut under de senaste dagarna ser du här under:
Den 21 april 2 st.
Den 25 kom det 2 st.
Den 26 kom 26 st.
Den 27 kom 42 st.
Den 28 kom 7 st.
Den 29 april passerade 17 älgar.
Den 30 april har 31 älgar passerat tills nu kl. 20.30, nu ska vi åka till Gulsele för majbrasan.
Den 1 maj kom 11 st.
Den 2 maj 14 st.
Den 3 maj 9 st.
Den 4 maj 4 st.
Den 5 maj 2 st.
Den 7 maj 1 st.

 
 
REKORD!
Summan älgar som vandrat, simmat förbi Kullberg våren 2009 är nu uppe i 168 stycken.
 Det tidigare rekordet från 2005 var 136 älgar.
 

Hej! (090505)
I år måste älgtelegrafen om fina gröna tallplanteringar uppåt skogarna i väster ha hörts av nästan alla älgar i trakterna häromkring.
I förmiddags tog sig
2 älgar till över ån, för att uppsöka sina "sommarbeten".
Hoppas nu bara att björnen håller sig borta så de får föda upp sina kalvar ifred.
Nu har alltså 167 älgar passerat.
Hälsningar Iréne

Hej! Igår 4 maj, sen eftermiddag kom det 4 älgar (2 kor + 2 kalvar) till som simmade över till "anner sia åen", så nu är antalet uppe i 165 st. Det är ofattbart att vi kunnat se så många för vi vet ju också att många går över som vi inte hinner se. Jag läste i tidningen att älgstammen minskat men här är det tydligen inte så.
Hälsningar Iréne

Hej, idag den 3 maj kan jag rapportera om flera älgar, fast vi trodde att inte nå´n skulle komma, men 9 st har passerat här under dagen. Så nu är rekordet slagit med hela 25 älgar, fantatsiskt!
Hälsningar Iréne

2 maj dag: De 11 älgar vi såg den 1 maj kan vara årets sista för jag har inte sett nå´n än i dag. Igår kväll vid 18-tiden simmade sex st. över älven sen har vi inte sett nå´t mer. Men det finns mycket annat som man ser och hör när vi håller utkik efter älgar. Naturen sjuder av liv det är v tranor, sångsvan, lom, storskrake knipor, änder kanadagäss, w orrspel,  bäver samt alla  småfåglar som sjunger och spelar i skogen och alla håller på att sätta bo. Det är en härlig tid.

2 maj kväll: Ikväll är lyckan stor på Kullberg. Vi trodde ju att det var slut på älgar, men oj vad vi tog fel. Vi har faktiskt sett 14 st under dagen, och två av de var väldigt stora. Nu är rekordet slagit med hela 16 älgar, alltså har vi sett 152 st, och nu lyssnar jag till koltrastens stora kvällskonsert. Den sitter i en tall bakom lagår´n och hörs vida omkring . Natten håller på att ta över efter en varm och lite mulen lördag.

Jag hör av mig med fler naturrapporter.

Vårhälsningar från Kullberg


Kuriosa | Om man räknar 150 älgar á 700 kg/st ger det en vikt på imponerande 105 000 kg, mao passerar så många välmående älgar Kullberg varje år. Gör vi en jämförelse med långtradare blir det som två fullastade ekipage med släp á 53 ton styck. Riktiga muskedunder dessa älgar!
 

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!