Bevakat i Sollefteå kommun! Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!

Kommande artiklar finner du här!

...eller HÄR!

VÅRA NYA UPPDATERINGAR SE OVAN!b
Är mobila slakterier framtidens lösning?

Stor demonstration i Ramsele den 14 februari mot vindkraftsexploateringen som sätter stopp för Västras utvecklingsmöjligheter!

Det är bedrövligt hur vägarna ser ut, lägsta pris på underhåll förstör våra förutsättningar för vår verksamhet och kan även äventyra våra liv!

Carola besöker Höga Kusten och Skule Naturscen i sommar, boka biljett i tid!


Inte bara insamling och rekord för hjälpen till Rumäniens Romer, allehanda.se följer nu upp hjälpen på plats i Rumänien!

Makalöst! Sommaren 2014 drog Urkult in 21 miljoner kronor till vår region genom ökad omsättning på olika sätt i vår bygd!

Svar i Ramsele får friska pengar och kan expandera för framtiden!

Företagarnätverk får kontor i Sollefteå!

Vindkraftens vinnare och förlorare, en artikel om dess tillfälliga vinnare!?


Full storm råder i Ramsele runt vintkraftens vara eller icke vara!

Per Åke Lennartsson på Gerdins hjälper Örjan Andersson på innovationsföretaget Ensy att att utveckla miljövänlig energi ur olika typer av gödsel!

Här kan du läsa en artikel om denna: Energi och utvinning av näring, verklig produktion av näring från gödsel!

Linnea Stenklyft kliver av kommunpolitiken till förmån för Landstingest sjuk- och hälsovård!

Efter köpet av Hallstaberget har Stefan Karlsson stora planer för hotellet även i framtiden!


I forntiden spår! - En Tidsresa i Näsåker!

Klirr i kassan när Sollefteå växer!

Massor med snö vid Hallstaberget redan i november!

Lasse Stefanz åter på Hallstaberget!

Dessa styr Sollefteå kommun sedan valdagen!

Årets Nickegala ställs in för en ny nisch 2015!

Näsåker inviger nytt Gym i badhuset!


Butiksdöden lämnar Viksjö året 2014, vi tror på landsbygdens kraft och vilja till överlevnad!

Det här är Sollefteå kommuns nya chefer!

Lastbilsträffen i Ramsele mot nya rekord!

Nej till odling i kraftverksdammar, ja till fiskvägar. Den biologiska mångfalden måste prioriteras

Vandringsvägar för lax en avgörande fråga i valet!


Torsten Ångman starkt kritisk till den expansiva utbyggnaden!

Vattenkraften ska beskattas lokalt!

Öppet brev till Lassen: I Ångermanälven ska åter Laxen vandra fritt, fr. 2014...

Rekordlax i Sollefteå våren 2014

Själanders åkeri i Näsåker bygger nytt!

Tvätthall och en ny monteringshall klar till hösten. Investeringen uppgår till fem miljoner kronor och de 40-talet anställda förväntas nu bli flera.
– Vi bygger för orten och framtiden säger André Själander. Se artikel i allehanda.se

Hervor Sjödin säger "Jag läser med en slags vördnad"

En postumt utgiven roman av Laura Fitinghoff, författare och prostdotter från Sollefteå, ger genklang i Sveriges litteraturkretsar. Läs artikel i allehanda.se

Sollefteås nya slogan: "Tryggt för de som vill satsa!"

Vindkraftsetableringarna i Sollefteå kommun har varit minst sagt omdiskuterade. Nu går Alliansen, den socialdemokratiska majoriteten och Vänstern ut med en gemensam skrivelse till stöd för utbyggnaden. Läs artikeln i allehanda.se

Vansinniga vindkraftsplaner lägger död hand över vårt län!

Det gigantiska vindkraftprojektet får inte förverkligas – den slutsatsen drar var och en som verkligen sätter sig in i frågan. Men den lägger redan en död hand över utvecklingen, så länge som politiker och andra beslutsfattare håller fast vid de orimliga planerna. Besöksnäringen, där stat, kommun och entreprenörer satsat miljonbelopp drabbas av ett dråpslag när Ångermanlands vackra vyer och djupa skogar förvandlas till ett industriområde med 2 700 vindkraftverk. Läs insändare i allehanda.se

Landstinget har nu tänkt om!

Sundsvalls sjukhus öppnar nu en ny vårdavdelning på Sollefteå sjukhus.
De svåra överbeläggningarna gör att landstinget tvingas skicka utskrivningsklara patienter till Sollefteå. Läs mer i allehanda.se

Tusentals samlades för sjukhusets framtid!

Flera tusen personer samlades framför Sollefteå sjukhus när det var dags för lördagens stora sjukhusmanifestation. Det var ett möte präglat av framtidstro och kämpaglöd där alla, från Ådalens äldsta till yngsta, gav sjukhuset sitt odelade stöd. Läs artikel och se bildspel i allehanda.se

Hur ska det gå? Blir Sollefteå Sjukhus kvar?

Möte i Forum den 20 november kl. 19.00, alle man dit!

I Hallstabacken byggs en multibacke!
Avverkning pågår just nu på Hallstaberget, men mycket röjarbete återstår innan det går att åka i den nya delen av backen.
Skicross, motorsport, downhillcykling, sittlift... Ja, planerna är stora för Hallstabacken i Sollefteå. Se artikel i allehanda.se

Bilder från Big Meet och cruising i Sollefteå

På lördagen hade man Big Meet och cruising i Sollefteå, en folkfest som fyllde parken till bristningsgränsen med både besökare och kromglänsande bilar. Se vidare i allehanda.se

Tandvård i Junsele?
Vad vill DU ha? Resor eller närhet! Service eller krångel? Bestäm dig snarast!
Tryck på bilden för en förstoring!
Nu pågår ett tydligt projekt med ett tydligt mål!
Start av en lokal tandvårdsklinik i Junsele!
Delta i denna undersökning så att intresset kartläggs för den ny kliniken!
Blankett för DIN anmälan finns hos medborgarkontoret och på ICA!
OBS! Viktigt, gör din röst hörd så att intresset kan mätas för ett hållbart beslutsunderlag!
Du kan även ringa och anmäla sitt intresse, eller få mer information, på tel. 0621-68 40 00, 070-671 02 18 eller
via mail junselembk@solleftea.se. Tidsplanen för start av kliniken är beräknat till hösten 2013 och intresseanmälan bör vara inne senast 2013-04-30.

Fiskeråd vill att konsumenterna ska bojkotta eljättar!
Torrfåran nedströms Lasele kraftstation är ett exempel där ÅFF menar kraftbolagen måste göra någonting.
Fiskeråd vill bojkotta eljättarna Eon och Vattenfall då de är helt ointresserade av att återställa älvarna efter vattenkraftutbyggnaden. Det menar ÅFF, Ångermanälvens, Faxälvens, och Fjällsjöälvens fiskeråd och uppmanar nu till bojkott av de båda storbolagen. Läs artikel i allehanda.se

Tisdagskvällen den 19 mars inbjöd kören Oktaven till församlingsafton!

Allt till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete! Det bjöds på musikalisk underhållning i tappning "Så ska det låta".
Programledare var Putte Kihl. Tävlande lag var "Resele norra" och "Vilda Västra".
Läs artikeln i allehanda.se om insamlingsresultat med mera...
Artikelförfattare för Allehanda Nära | Doris Bergman

Flera ödesbeslut ska tas av våra beslutsfattare!

Bo och jobba i Ångermanland - hur svårt ska det bli?
Det beror inte bara på sundsvallsbor...
Just nu tas flera ödesbeslut här.
Vid sidan av universitetet så hotas vårt dyrbara naturlandskap...
Läs insändaren som detta är en del av och agera!
Höj din röst, protestera på allehanda.se debattforum!

Sollefteå kommun inbjuder till frukostmöte i Junsele Forum den 23 nov, se inbjudan...

Anna Karin Häggblom, en av de drivande krafterna bakom Rafna Gym, guidar gästerna från Sollefteå kommun.Allehanda.se 12-10-08 

Kommunen hyllar näringslivet i Västra! – Det händer så mycket spännande i Västra! Mikael Näsström, näringslivsutvecklare vid Sollefteå kommun, öser lovord över företagsutvecklingen i Ramsele och Junsele. Läs vidare i allehanda.se


12-10-08  Junselebor flyr sin hälsocentral ! ! ! De har tröttnat på den dåliga läkarbemanningen i Junsele. Nu drar ortsborna till Jämtland istället.
På Sveriges Radios hemsida står: Junseleborna väljer bort sin egen hälsocentral, ett 70-tal personer har valt att istället åka de tre milen till hälsocentralen i Backe. Lyssna till ett ljudinslag med Elsy Svensson som även finns på sidan!

12-10-04  I Röån-planerar man för framtiden! Röån är ett fantastiskt vattendrag. Två gånger har den varit föremål för kraftbolagens rovgiriga blickar och två gånger har det lyckats att rädda denna tillgång. Därmed räddade vi även Betarsjön... Läs mer på deras hemsida, bla projektet "Rädda öringen"!

Civilförsvarsförbundet 12-09-28  Gå med i Frivilliga resursgrupper – FRG. Civilförsvarsförbundet utbildar medlemmar till frivilliga resursgrupper och deras ledare. Vill du vara med? Du får kostnadsfri utbildning samt material och utrustning för ditt uppdrag. Se info och kontaktuppgifter här!

12-09-22  Christer Borg föreläser i Eds Församlingsgård om fiskvägar den 26/9, alle man dit! Se annons införd i allehanda.se

Opinion och insändare från Allehanda.se
12-09-22  I allehanda.se skriver ARG Thomas Hellgren! Junsele tillhör också Sverige! Angående ständiga indragningar av service en bit från kommunens centrala delar!

12-09-22  Rådigt ingripande av målsägare i Solberg utanför Junsele när han avslöjade tjuvar på bar gärning, de höll på att lasta ut saker från huset. Då blockerade målsägaren resolut vägen med sin bil i väntan på polis.

12-09-18  Botniabanan utökar trafiken, börjar med hockeytåg! Det blir speciella "hockeytåg" från både Umeå och Kramfors i vinter. Toppen för hockeyfolket längst kusten!

12-09-18  Den fjärde Nicke-galan har gått av stapeln! Det utlovades en världsstjärna och det blev det! Martin Fröst, världsklarinettisten fick på måndagskvällen ta emot det fjärde stipendiet ur Nicke Sjödins minnesfond. – Jag är väldigt hedrad, säger han! Läs mer i Allehanda.se...

12-09-18  Se stor bildkavalkad från Nicke-Galan i Sollefteå som gick av stapeln på måndagskvällen Från allehanda.se Här ser du Nickefondens hemsida!

12-09-14  Sollefteå vinnare då Statoil satsar! En bra deal!? Köp dagens TÅ eller ÖA för 9:-/dygn, en tidning som går att läsa i 24 timmar, och e-upplagan sträcker sig flera år bakåt!

12-09-14  Blir Region Västernorrland! Landstinget söker nya vägar in i framtiden! Moderaterna svängde i sista stund! Landstingsstyrelsens ordförande Per Wahlberg (M) som skulle lägga ner sin röst tvärvände i sista stund. Samtliga tre moderater i styrelsen röstade för att bilda Region Västernorrland och alla partier står nu bakom en ansökan till regeringen.

Färre invånare resulterar i färre poliser, oavsett hur stora avstånden är. "Det är den verklighet vi har att leva med," säger länspolismästare Per Silverliden. 12-09-13  Efter överfallet och rånet på macken i Ramsele har kravet rests, fler poliser till inlandet! Vilda Västra behöver det! Men länspolisen hälsar Nej, det blir inget av med det!

Positivt i eländet är dock att... Ramsele-rånarna är anhållna i Västerbotten!


Per Sundin, chef för polisens ungdomsgrupp, och kollegan Bodil Hedin, riktar en stark uppmaning till länets föräldrar att vara vaksamma på alla tecken på droganvändning hos ungdomarna. 12-09-13  Polisen i ÖSTERSUND varnar föräldrar: Farliga droger i omlopp! Nu tar polisens ungdomsgrupp ett krafttag och riktar en tydlig uppmaning till länets föräldrar. Livsfarliga nätdroger dyker upp lite varstans! Gäller lika mycket Västra Ångermanland!

Till höger: Elisbet Lassen (S). Övriga personer på bilderna har inget med texten att göra. 12-09-07  Kommunalrådet Lassen kräver besked om nedrustningar i Västra! Posten drar in lantbrevbärarna och Telia Sonera släcker ner det fasta telefonnätet. Den 11 september, i samband med nästa kommunstyrelsemöte, ska Posten finnas på plats i kommunhuset i Sollefteå för en diskussion... Så här säger Posten om dagens regler!

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!