Nu är Junsele ifatt FV

Tore Åström och jag tog oss för att åka till Betsele för att se Junseles bortamatch, och det var inget vi behövde ångra. Vi fick se en rolig match där Junsele dominerade från första matchminuten och tog också ledningen ganska omgående. Detta efter grovt schabbel av Betselemålvakten. Tyvärr hade jag ingen klocka och matchuret saknade visare och det fanns inget matchprogram  och ingen högtalaranläggning. Lägg därtill till att jag, som har lite svårt att känna igen personer normalt, inte alls känner igen grabbarna  i laget så har jag svårt att säga vem som gjorde vad och när han gjorde det, men Little Lewis lärde jag mig snabbt att känna igen och han gjorde det mesta varje gång han var i kontakt med bollen. Betseles högerback drömmer nog mardrömmar om honom i natt. Har rev ned applåder gång efter annan och då var det inte bara vi i tvåmannaklacken från Junsele som klappade händerna.

Efter det inledande målet hade Junsele i anfallet efter ytterligare en boll inne, men den dömdes bort för en hårfin offside. Och inte långt därefter fick Betsele en frispark som snyggt skarvades in i mål, och det var match igen. Det var dock ingen tvekan om vilka som var i topp i serien och vilka som höll till där nere. Men tvåan kom ganska snabbt efter fint inlägg från vänsterkanten. Vem har jag glömt. (Hade inget att skriva med). Det dröjde dock till slutet av halvleken innan Junsele kunde döda matchen genom två snabba mål.

I andra dröjde det fram till kanske drygt halva tiden innan man fyllde på med ytterligare två mål och slutresultatet skrevs till  1-6.

Jag såg visserligen sista hemmamatchen före uppehållet och tyckte nog då att det sviktade i försvaret, och visst fans det ibland tendenser till det här också, men det var mycket bättre nu och det var nog inte bara beroende av motståndet.  Man har naturligtvis blivit mera av ett lag än bara ett gäng duktiga fotbollsspelare. För duktiga spelare är dom och som lag blir dom säkert bättre och bättre efter varje match och varje träning. Vilken fantastisk höst vi ska gå till mötes, vi som tycker om fin fotboll.

Måste också skriva något om Betsele. Jag har alltid tyckt att Mon är den finaste fotbollsarenan i de här trakterna och det står jag för. Men Ågläntan i Betsele kommer vad det beträffar miljön, inte långt efter...

Det är möjligt att jag hade lite rosafärgade glasögon när jag skrev det här, dels pga det fantastiska vädret vi hade och det ännu mer fantastiska resultatet. Och när jag dessutom fick se att Friska Viljor tappade poäng i Umeå kan ju det också påverka omdömet. Nu är vi tillbaks där det bara skiljer en ytterst liten målskillnad upp till serietoppen.

Mvh Gillis Gustafsson

 

 
 
  Gå till vår bevakning av fotbollen för Junsele IF...  

Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!