3. Minnen vi har tillsammans! (NY) 2. Det var då det! ¨Artikeln som pdf-fil 1. Flashback Corner ¨Artikeln som pdf-fil
Båda artiklarna hopsatta till en pdf-fil!

En sida för nostalgiker, om minnen från förr...

"Minnen vi har tillsammans"

Del 3 av det skrivna i gästboken sammanställs nu till kapitlet "Minnen vi har tillsammans":
(Det senast skrivna i denna text fylls på längst ner på sidan!)


Lena Cornwall (Mohlin) Brighton UK: Fick just syn på hemsidan för Gulsele. Min far jobbade på kraftverksbygget där i början på 50-talet. Vi bodde i Junsele invid Skolan. Jag kommer hem på semester om två veckor och efter ha hälsat på en god vän i Umeå kommer vi att köra genom Gulsele och Junsele. Det blir mitt första besök i Gulsele på över 50 år. Junsele besökte jag för omkring 25 år seden. På kartan ser det så fint ut med många vattendrag.
Är det något jag speciellt måste se?

Pelle: Kan bara säga att det är korpsvart ute nu här i söder, medan ni där uppe kan sitta ute o läsa tidningen utan besvär.
men on någon vecka så drar vi norrut till ljuset.

Barbro Dörfler/Uppl.Väsby: En "Midsommarnattsdröm" (Shakespeare), nej snarare "Midsommarvaka" (Alfvén) i och med tjänstgöring denna natt. Sällan är stan så rofylld som vid denna tid, tidigt fredagsmorgon sågs en stor del av befolkningen strömma ut till skärgårdsöar och lantställen. Det mesta finns att tillgå här, men inte de ljusa sommarnätterna. Så Pelle, det är flera än du som tänker råda bot på detta framöver.

Pelle: Midsommarafton i city är en märklig företeelse, helt soprent på folk. Mötte en grupp med tyska bikers som villrådigt irrade runt hungriga i sin jakt på ett uteställe som kunde förse dem med förplägning, jag förklarade att ni har valt den sämsta dan på hela året för detta. Mycket förvånade frågade de "var är alla människor" jag svarade ute på sjön (Värnen) eller i skogen... hade jag sagt månen så hade jag fått samma reaktion

Barbro: När jag var i 7-årsåldern fick jag en dag följa med min far till hans arbete i skogen. Jag skulle plocka TALLKOTT. Den såldes sedan till frösättning. Det gav några kronor som användes till ett gott ändamål: Tomtebrus, bröstsocker, teaterkonfekt och Dixiekola bl.a. Vi åkte motorcykel och jutesäcken, som jag skulle plocka tallkott i flög sin kos under resans gång. Tyvärr uteblev förtjänsten denna dag trots god tillgång på råvara.

Barbro: När jag var barn hängde vi ut en jutesäck vid landsvägen när grisbilen var i antågande. Så införskaffades spädgrisen som lagom till jul antagit de rätta proportionerna

Fortsättning följer...


Denna historiebank hämtas från vår gästbok, delta i jakten på minnen genom att skriva där! Vi inflikar ditt minne här, gör en sammanställning på det skrivna. Ibland gör vi en liten justering eller klipper bort en direkt hälsning till någon, men bara så att det passar bättre in!

En tusenhövdad skara läsare vill läsa din berättelse. Ta bladet från munnen och berätta ditt minne i vår gästbok, dela dem med hemsidans besökare, kända och okända berättelser, berättelsen som speglar livet som det var då, kanske med en nostalgisk känsla av att det var bättre förr, skriv med knorr och humor utan personliga påhopp! Det går även att sända ditt alster direkt på mejl!

Välkommen med ditt bidrag! /Kurt


Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!