LIVET!

Hur upplevs livet i ett vidare perspektiv! Känns det tomt men som till och från ändå har ett värde? Men där emellan är det noll med en känsla av meningslöshet och när det slutar så slutar det i ingenting?
Är det så att meningslösheten skriker tillbaka till dig i det samhälle som vi kollektivt har skapat! Ett samhälle som inte presenterar något av värde för själen?!

Leif GW Persson, professorn, mästerdetektiven säger: "Jag söker tröst i min tro. Det är inte ens så att jag blivit religiös på gamla dar. Det handlar om min Barnatro som jag tog med mig redan när jag var en liten gosse som jag fick i söndagsskolan.

Först läste föreståndaren nått spännande ur Bibeln, därefter förklarade han för oss barn vad det som han just läst egentligen handlade om, sedan fick vi choklad med vispgrädde och sockerkaka som hans fru hade bakat.

Så sjöng vi också anfört av föreståndaren och hans milda stämma medan hans fru spelade på den lilla tramporgeln som stod i rummet där vi satt. "Tryggare kan ingen vara". och "Blott en dag ett ögonblick i sänder" Och när det var dags att åka hem igen fick vi ett bokmärke som oftast föreställde en ängel med riktiga vingar på ryggen som vi kunde klistra in i vår söndagsskolbok, en vänlig klapp på huvudet, Guds välsignelse och mer tröst än så går väl knappast att få.

Min tro är fortfarande med mig!
Likaså den tröst som följer av att bestämma sig för att det finns åtminstone en fråga som är för stor för dig och som du aldrig kommer att kunna förstå". Leif GW Persson

När Naturalismen, Nihilismen, Existentialism, Österländsk Panteistisk Monism, New Age - Andlighet utan religion, Postmordernismen och Islamiska Teism tömts på allt, vad finns då kvar?

Svaret till sökande barn, ungdomar och människor över lag som vill hitta friden i sitt inre! Kan det vara ett enkelt gammalt koncept som GW Persson fann i sin barndoms söndagsskola?

Gott Nytt 2019 önskar Kurt