Danspalatset Kullberg satsar på kända orkestrar

Kullberg, en dryg mil utanför Junsele, har Kjell Mähler byggt upp ett danspalats. I fredags, på premiären, spelade Schytts. - Vi hade cirka 250 besökande och det är väldigt bra med tanke på att det var första gången, säger Mähler.
 
I tio år har Mähler byggt upp en konferens och kursgård i Kullberg. Där finns semesterby, stugor och vandrarhem. Men han vill bjuda på mer än så. Han vill satsa på danskvällar också.
- Vi hade publik från Dorotea och Åsele i Västerbotten, Backe och Rossön i Jämtland och många från Örnsköldsvikstrakten. Danspubliken åker långt och i det här upptagningsområdet ligger vi bra till, säger Mähler.

Vad fick ni för reaktioner på premiärdansen?
- Folk var väldigt positiva och Schytts själva var jättenöjda. De tyckte att det var roligt med ett nytt dansställe, berättar Mähler.
Den 22 juli kör Kullberg sin andra dans. Då kommer inga mindre än Lasse Stefanz.
- Vi har medvetet valt att satsa på kända orkestrar. De kostar mer. Men de drar mer folk också, poängterar Kjell Mähler.

I Kullberg har Mähler renoverat en gammal loge och byggt till en ny för att få till en stor danslokal.
- Av någon anledning gick det rykten om att det skulle ha varit slutsålt inför dansen med Schytts och jag har redan hört snack om att det ska vara slut på biljetter till Lasse Stefanz. Så är det inte, vi bör kunna ta emot mellan 1000 och 1200 gäster, säger Kjell Mähler.
Om allt går bra i sommar kommer verksamheten att utökas nästa sommar.
- Då blir det tre danskvällar och alla gånger med kända orkestrar.

Artikel: Tidningen Ångermanland