Släktträff anno 1975, släkten Domej möter upp i Gultjäl (Släkten har sina anor i Anundsjö)


Tryck på bilden för en större bild. Foto och copyright Hans O Alfredsson


Tryck på bilden för en större bild. Foto och copyright Hans O Alfredsson
Sittande i gräset från vänster:
Hermy (Domej) Bylund, Nanny (Domej) Sjödin, Elvy (Domej) Grön och Emmy (Domej) Danilesson.

Här kommer en hälsning från Mainy (Danielsson) Hedström, dotter till Emmy, hon och hennes man bor på Gultjäl:
HEJ! Bilderna är tagna på gården framför det hus, där de elva barnen Domeij fötts och fostrats. Jag som är dotter till en av damerna längst fram, jag finns förstås också med på släktbilden.
Mvh Mainy

2007-09-14 Fick vi in ett mejl från Eva Kjellin med ett kort från 1975, där Nanny är den äldsta och Johan den yngste i släkten Domej. Här är kortet!

Hans O Alfredsson sände oss dessa bilder från en slätträff i Gultjäl året 1975, hans skriver följande kommentar i mejlet:

Hojt
Jag grävde i mina bildgömmor i går afse och hittade tvenne mästerverk från en släktträff i Gultjäl "1975". Tyvärr är det mesta om den glömt. Men det var nog runt 1975 den ägde rum. Primus motor var Hans-Olof Bergman, som själv tillhör släkten (han är med på den stora bilden, längst ut till höger). Jag gjorde då ett reportage om arrangemanget för Västernorrlands Allehanda.
Foto och copyright Hans O Alfredsson
Hälsning från huvvestan
Hanns O.

Journalisten och redaktören Hans O Alfredsson är bördig från Junselevallen och har bidragit med många texter och bilder på Vallens Hemsida. Han är även författare av den aktuella boken "Mitt Valle´n - Andra boken" som innehåller tidsaktuella berättelser från 1900-talets Junsele, en mycket läsvärd bok. Boken är numer två, den första med namnet "Mitt Valle´n". Läs om boken på Vallens Hemsida.

Här kan du höra en radiointervju om boken från den 5 april 2007, välj från Radio Västernorrland och programmet som sändes kl. 8.