Junsele IF - Fotbollssäsongen 2013 division 3 | Mellersta Norrland
Året 2013 som pdf-dokument Eller HÄR direkt i Adobe reader! Säsongen 2012 Säsongen 2012 i pdf-format

Spelprogram 2013

Kommande match

Tabell -13

Skytteliga -13

Publik 2013

Junsele IF

Fotboll i kommunen

Det har varit en stor frustration kring fotbollen, säger JIF:s orförande
Rolf Engström är ordförande i Junsele.
Han har ett par veckor kvar som ordförande, Rolf Engström i Junsele... Läs reportage i allehanda.se

Nu sprids Junsele IF:s guldgossar som agnar för vinden!
Målfarlige Sergei Baran byter Junsele mot Sollefteå GIF.
Sollefteå fotbollen tar bla hand om Junseles moldaver! När nu Junsele IF valt att dra sig ur division 3 passar Sollefteå GIF på att knyta till sig spelare från västraklubben. Mittbacken Patrik Håkansson anslöt först och sedan tre av moldaverna, mittbacken Valentin Ivahnenco samt anfallsspelarna Eugeniu Samson och Sergei Baran. Läs artikeln i allehanda.se

Lycksele tar Junseles plats i fotbolls trean!

Nu är det klart vilket lag som ersätter Junsele och får tampas med våra fem ångermanländska lag i division 3 mellersta Norrland. Orsak: "Det saknas både ledning, spelare och ekonomi" enligt ordföranden Rolf Engström. I och med det beskedet blev en plats vakant i division 3 Mellersta Norrland – och nu står det klart att ett annat "sele", nämligen Lycksele nu tackat ja till att flytta upp. Se artikel i allehanda.se

Junsele IF avsäger sig division 3-platsen, sorg och sordin lägger sig över det fotbollsälskande samhället!
Junsele IF kommer inte att ha något lag i division 3 under 2014. Frågan är om det finns något lag som spelar i JIF-dressen över huvudtaget den här säsongen. Var detta sista säsongen Junsele hade peptalk före en match?
Sent på måndagskvällen kom beslutet från huvudstyrelsen i Junsele IF.
– Vi kommer inte att ha något lag i division 3 den här säsongen. Det saknas både ledning, spelare och ekonomi, summerar Junsele IF:s ordförande Rolf Engström.
Läs mer i allehanda.se

JUNSELE TAR TIMEOUT skriver fotbolly.se?
Lillen F
Efter det tråkiga beslutet att dra sig ur division 3 är det stora frågetecken vad som händer med herrfotbollen på seniornivå i Västrametropolen.
Det har varit en lång och uppmärksammad resa som Junsele IF gjort sedan uppflyttningen till trean år 2006.
Föreningen kan visa på stora framgångar fram till idag.
Vad sägs om två seriesegrar i division 3 och ett år i division 2.
Skriver L-G Forslund

Trettio (30) heta derbyn väntar nästa säsong i fotbollstrean!
Det är serieseger som gäller för Junsele IF och fotbollens starke man i byn, Tomas Hellgren, tror att de har goda möjligheter att gå hela vägen.
Fotbollens division 3 kommer under säsongen 2014 att bli synnerligen intressant sett ur ett ångermanländskt perspektiv. Skälet stavas d-e-r-b-y-n. I Junsele finns fortfarande många frågetecken med satsningen mot säsong 2014, men den fortsätter enl. Tomas Hellgren. Detta skriver allehanda.se - där mer finns att läsa...

Junsele IF fotbollssektion har en plan och vill satsa vidare!

För mindre än två veckor sedan föreföll det som att A-lagsfotbollen i Junsele var på väg att försvinna.
Men nu kan vi avslöja att klubben har ett lag anmält till seriespel i division 3 även om det fortfarande inte är någonting spikat.
Läs artikel i allehanda.se


Junsele kan tvingas lägga ned A-fotbollen!
Eldsjälen Tomas Hellgren är tveksam till att det kommer att spelas A-lags fotboll i Junsele kommande säsong.
Tomas Hellgren säger "Det finns inga möjligheter som läget är i dag att vi kan mönstra de 10–12 svenska spelare som behövs i en trupp". Läs artikeln i allehanda.se

Resumé av årets fotboll finns att läsa i tidningen Ångermanland!
Sporten ger här sin syn på säsongen i Ångermanland. Moa Eriksson fick sitt stora genombrott i Själevad. Ingen kommer i närheten av Oleg Petrov när det gäller röda kort och rubriken högoddsare avser Junsele IF... Läs artikeln här!

Spires lämnar Junsele...
Kevin Spires slutar som tränare för Junsele. "Det går inte att ha en sådan verksamhet", säger Spires som blir assisterande tränare i division 4-laget Arnäs. Foto: JENS NÄSMAN/ARKIV
Till slut känner han att det inte går längre.
– Man kommer till en brytpunkt. Det går inte att förstå hur det varit i Junsele i år, säger Kevin Spires.
Se vidare i artikel i allehanda.se

Bragd när Junsele fixade nytt kontrakt!
Junsele svarade för en bragd genom att besegra Östersund som jagade serieseger med 1-0.

– Det trodde ingen mer än vi i hela Ångermanland, ja i hela Norrland, jublade tränaren Kevin Spires.
Laget var piskat att ta tre poäng för att säkra kontraktet i serien och det gjorde Junsele.
– Det här är större än då vi fixade seriesegern ifjol, nu ska vi på bowlingen och fira med en middag.
Klubben har minst sagt haft en strulig vår, efter två omgångar kom Kevin Spires in som tränare igen och han och spelarna lyckades med vad få trodde skulle vara möjligt.
– Alla ska ha beröm, ungdomarna och hockeygrabbarna som räddade oss när vi bara hade tolv spelare att tillgå ett tag. Samtliga har bidragit så att vi kunnat reda upp situationen.
Spires var lyriskt efter bragden på Mon.
– Det är fantastiskt bra gjort, jag är stolt.
Mot ett Östersund som slogs med Ånge om seriesegern, spelade Junsele klokt. Givetvis hade jämtarna det större bollinnehavet men Spires mannar låg och lurade för att kunna slå till på spelvändningarna.
Sergiu Baran blev den stora matchvinnaren när han slog till med ett riktigt spelmål i den första halvleken, den fullträffen räckte trots att laget fick Oleg Petrov utvisad efter hans andra kort och en straff som följd. Men den brände Östersund.
– När vi haft våra bästa elva spelare tillgängliga, ja då förlorar inte Junsele. Men förutom Ånge och Östersund består serien av många dåliga lag, kvaliteten är inte hög på årets division 3. Vi har trots allt ett rutinerat lag, i jämförelse med oss är Östersund ett gäng småpojkar, unga och duktiga men alldeles för oerfarna.

Artikel i allehanda.se av TOMAS FRÅNLUND

Lillen F Läs UPPLÖSNINGEN… en resumé av årets div 3 fotboll presenterad i fotbolly.se av deras ständige kommentator L-G Forslund

Vårens tvärsäkra tips inför matcherna i division 3 Mellersta Norrland, herrar, kom ordentligt på skam.
Det var många fler än undertecknad, som trodde att IFK Östersund skulle sväva omkring på ett moln av trepoängare med det stöd man hade från storebror Östersunds FK.
Nu visade det sig än en gång att det behövs mer än ett överlägset bollinnehav för att vinna de avgörandede matcherna.
Istället klev Ånge IF fram och tog hem spelet med sitt engelska spelsätt, som säkert också kommer att ge poäng i tvåan.
IFK Östersund har ändå en stor möjlighet att avancera via kvalet mot Sandvik och Morön eller Alvik. Två av tre lag går upp eftersom tvåan omfattar 14 lag nästa år.
Det var säkert fler än jag, som inte gav Junsele IF en chans att hänga kvar efter vårens katastrofinsatser eller vad säg om noll (!) poäng efter sex spelade omgångar och endast fyra erövrade poäng (fyra kryss) inför hösten.
Frågan är väl om det var flera som förlorade ett vad mot Thomas Hellgren, som efter hemmaförlusten mot Kramforsalliansen (2 – 6) ville slå vad med mig om att Junsele skulle klara sig kvar. Med endast sju poäng och bara nio matcher kvar kändes det som att stjäla från jultomten så insatsen blev låg och idag återstår bara att betala och gratulera Junseleprofilen.
Kanske är det att sticka ut hakan men jag påstår att inget lag klarat sig kvar i trean med endast fyra tagna poäng efter våromgången.
Högakusten är det lag som visat mest stabilitet tillsammans med Frånö SK och båda lagen har kunnat känna sig ganska trygga under hösten.
Sollefteå GIF, Kramforsalliansen och Friska Viljor har alla tagit till tricket att förändra på ledarsidan, vilket med liten marginal funkade för Sollefteå och FV medan Kramforsalliansens försök att finna stadga i försvarsspelet misslyckades, vilket nästan tre insläppta mål i genomsnitt under hösten vittnar om.
Nu väntar den jobbigaste perioden som fotbollsledare nämligen att formera en slagkraftig trupp till nästa säsong.
Efter att på Arlanda vinkat av en hel del nyckelspelare börjar ”kriget” om de fåtaliga talanger som finns i distriktet.
Friska Viljor, Sollefteå GIF och Kramforsalliansen berömmer sig, säkert med rätta, för att satsa rejält på ungdomsverksamheten men resultaten förblir klena.
Det finns oceaner av plats för ett nytänkande.
Hämtat på sidan fotbolly.se

Fotbollssäsongen 2013 är över och Junsele är kvar i div. 3!
Junsele slipper kval efter att ha besegrat Östersunds IFK på bortaplan.
Junsele, Friska Viljor och Kramfors vann sina matcher. Nu har slutstriden i fotbollstrean avgjorts efter dramatik in i slutminuterna... Läs mer på allehanda.se

= Här under följer du Junseles avslutande match mot Östersund minut för minut i dag...

= Allehandas Pelle skriver i sin sportkrönika:

= Dramatiskt slut på en rätt trist säsong!
= Det är slutet på september och sommaridrotterna möter vinterditon.
Jag har alltid gillat Junseleledningen med Thomas Hellgren & co, deras vision och ambition har alltid varit att bjuda folket däruppe i västra på bra fotboll.
Han ställe sig även frågan: Har vi för många division 3-lag? Ja, jag tycker det, men få till ett samarbete i till exempel i Kramforsområdet tror jag är en utopi.
Hur som helst, det blir en dramatisk avslutning på en division 3-serie där distriktslagen haft en rätt trist säsong där i botten... = Se hela artikeln här!

= Sista paret ut, räcker Junsele IF till i denna på papperet tuffa match?
= Ja Junsele har ju bjudit på en hel del bragdmatcher och dramatik tidigare och idrott och självklara resultat hör inte alltid i hop!
Junsele IF   IFK Östersund

= Högdramatiskt i trean
Friska Viljor vann – Kramfors och Junsele förlorade.
= Den sista omgången i division 3 mellersta Norrland lär bli dramatisk så det förslår. = Läs artikeln i allehanda.se
Ånge IF 13 - 1
(3 - 1)
Junsele IF

= Ånge krossade Junsele IF i näst sista omgången, Junsele ligger nu på kvalplats med en omgång kvar att spela, nästa match spelas hemma på Mon mot serietvåan Östersund! = Dagbladet skriver: Ånge krossade Junsele


= Junsele nära nytt kontrakt!
Junsele IF 1 - 0
(1 - 0)
Friska Viljor FC

= Junsele tog ett stort kliv närmare nytt kontrakt i division 3 efter 1-0 hemma på Mon mot Friska Viljor. = Läs artikeln i allehanda.se


= Allehandas rubrik efter Junseles seger: Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Junsele!
Den här duellen mellan Frånös Kalle Hellström och Junseleförsvararen Valentin Ivahnenco slutade oavgjort. Matchen den vann Junsele med 4-2. Klicka på bilden för en förstoring!
= Vinna eller försvinna var de tuffa förutsättningar som gällde för nästjumbon Junsele i lördagens bortamöte mot Frånö.
Junseletränaren Kevin Spires sa efter matchen till allehanda.se – Det blir bara vinna eller försvinna matcher i fortsättningen, men efter den här oerhört viktiga segern på Tuvan med 4-2 är vi ju i högsta grad med i racet igen... = Läs hela artikeln på allehanda.se

= Även i Jonny Dahlgrens "Sportkrönika" i Allehanda

...avhandlas div. 3 fotbollen och den rafflande bottenstriden för distriktslagen, se länken i rubriken!

= Expertpanelen på allehnda.se tippar utgången av div. 3 fotbollen! = Vad tror du? = Tror du de får rätt? = Nej allehanda är helt fel ute då de tror att Friska Viljor ska ta sig ur svackan, för gick det inte i fjol att avancera till div. 2, då går det absolut inte efter denna katastrofsäsong att ens hänga kvar i 3:an!

= En till seger för vårt Junsele IF,
nu är det en ynka poäng upp till kvalplats eller nytt kontrakt, kan det gå vägen tro! Ett oroande faktum att de gula korten  haglar verkligen rund Junselespelarna...
= Längre ner en intervju som allehanda.se gjort med Spires där han tror att disciplinen hos spelarna ska göra att Junsele går vidare pga frånvaron av gula kort vilket gör att Junsele då ställer det bästa laget på planen och då går Junsele segrande ur varje kommande match, ja man undrar hur det slutligen kommer att gå?! = Läs även en resumé av dagens matcher i allehanda.se

= Resultat från matchen den 7 september:
Frånö SK 2 - 4
(
0 - 3)
Junsele IF

= Match nu på lördag 2013-09-07 14:00, plats Frånö IP , KRAMFORS, domare Ulrik Ulander, Husum
Frånö SK   Junsele IF

= Allehanda.se ställer fem frågor till ledarna Andreas Fahlgren i Friska Viljor, Kevin Spries i Junsele IF och Henric Karlsson i Kramfors om varför lagen hamnat i den prekära situation de nu befinner sig i.

= Här är Kevis Spires svarar, tränare Junsele:

1) Varför har Junsele hamnat i den här prekära situationen?
– Junsele hade svårt att få ihop ett lag över huvudtaget i våras och därigenom fick man avsevärt mycket sämre förutsättningar än ifjol. Nu är vi ett lag i alla fall.

2) Hur viktigt är det för Junsele att hänga kvar i division 3?
– Ansvariga i Junsele bestämde sig sent för att ha ett lag i division 3. Jag har svårt och svara på detta, men jag har fått uppfattningen att det är viktigt för byn Junsele med ett fotbollslag.

3) Fyra omgångar kvar – gör ni några förändringar i laget inför slutspurten?
– Ingenting alls, utan nu ska vi se till att vi inte drar på oss onödiga varningar eller utvisningar. För med bästa laget på plan kan vi klara det här.

4) Mycket talar för att Friska Viljor trots allt hänger kvar i serien?
– Nej så tror jag inte det blir för vi har många bollskickliga spelare med massor av rutin och det betyder väldigt mycket i det pressade läge som vi befinner oss i.

5) Vilka lag åker ur/respektive får kvalspela?
– Tyvärr åker Friska Viljor och med sig tar de Holmsund. Kvalplatsen blir en kamp mellan Junsele och Kramfors.

Läs hela intervjun av allehanda.se här!


= Resultat:
Junsele IF 1 - 2
(1 - 0)
Kubikenborgs IF

= Ytterst nära att Junsele IF får med sig en poäng i matchen mot Kuben!
= Junsele var på väg mot en viktig poäng i bottenstriden. Men i matchens 93:e minut avgjorde Kubikenborg.
– Jag kan inte begära mer av grabbarna än vad de nu gör i den situation vi nu befinner oss i, säger Junseles Kevin Spires. = Läs artikeln i allehanda.se

= Junsele befinner sig på 14 poäng och är under strecket när de tar sig an Kubikenborg hemma i helgen!
= Allehanda intervjuar tränaren i Junsele IF, Kevin Spires som beskriver lagets chanser såhär. – Vi har fyra spelare avstängda, två för röda kort och två efter tre gula. Abraham Salah kommer tillbaka, det är jättebra. Dessutom är Stefan Forsberg bortrest. Klart det inte är optimalt med fem spelare borta, jag vill ändå tro att en poäng ligger inom räckhåll för oss för Kubikenborg har inte visat på någon bättre form här på slutet. = Läs i allehanda.se om en knallhård höst för Junsele om de ska hänga kvar!

= Ny seger för Junsele och nytt kontrakt hägrar i horisonten!
= Men har Junsele verkligen råd med så många gula kort som även ledde till två röda, skärpning avkrävs! Att koka av vinnarskalle och segervilja är lovligt men att koka över så man blir avstängd, det håller inte i längden! = Läs även en artikel i allehanda.se
Brunflo FK 2 - 3
(
2 - 2)
Junsele IF

= Junsele tog tog sista chansen hemma med en viktig seger
Eugeniu Samson inledde målskyttet för Junsele.
Foto: Jens Näsman/Arkiv
= Junsele tog sista chansen att hänga kvar i division 3 Mellersta Norrland.
Detta genom att hemma på Mon besegra tabellfyran Spöland/Vännäs med hela 4-1 (3-0)
– Vi har äntligen fått ihop spelartruppen och då kan vi också prestera bra och vinna matcher, sa en glad tränare Kevin Spires. = Läs mer i allehanda.se

= Delad pott på Kinavallen
Junseles Kevin Spires tyckte att laget var värda mer i den första halvleken mot Höga Kusten. Junseles Kevin Spires tyckte att laget var värda mer i den första halvleken mot Höga Kusten. Bild: Jens Näsman/arkiv
= Junsele hade en tvåmålsledning att gå på i andra halvlek. Men laget fick ändå bara med sig en poäng.
– Vi måste börja ta trepoängare, säger målskytten Jonas Edblom... = Läs artikeln i allehanda.se

= Matchinformation: Div 3 Mellersta Norrland, herrar Salsåker-Ullångers IF - Junsele IF

 

= Kommande match den 130811 kl. 15.00
Salsåker-Ullångers IF   Junsele IF
Matchinformation
Matchnummer 000082088
Tävling Div 3 Mellersta Norrland, herrar
Tid 2013-08-11 15:00
Spelplats Kinavallen, Ullånger
Domare Sebastian Nilsson, Sundsvall
Ass. domare 1 Andreas Wiklander, Söråker
Ass. domare 2 Hampus Vågeteg, Sundsvall

= På sidan fotbolly.se  skriver Forslund om Junsele IF
= Junsele får med största sannolikhet rikta in sig på spel i fyran nästa år. Detta trots en mycket bra genomförd match mot Sollefteå GIF. Med minsta tur hade Hellgrens herrar tagit poäng. Tyvärr är Junseles trupp för tunn för att orka med skador och de alltför många avstängningar som laget drar på sig.
Text: L-G Forslund

= Omständigt spel av Junsele IF gjorde att Junsele fick vända hem utan poäng!

= Men det var sannerligen ingen lättköpt seger för Sollefteå mot ett Junsele som utan tvekan är ett mycket bollskickligt lag, fast alldeles på tok för omständligt och uddlöst framåt... = Läs artikeln i allehanda.se

= Resultat div 3 Mellersta Norrland, herrar
= Matchinformation: Sollefteå GIF FF - Junsele IF
Sollefteå GIF FF 3 - 1
(
2 - 0)
Junsele IF

= Reportage Junsele - Kramfors = För detta Junselespelaren Landais sänkte sitt gamla lag!
George Landais gjorde fyra mål för sitt Kramfors mot sin gamla klubb Junsele.
= George Landais gjorde tre mål på sju minuter och sänkte sitt gamla lag Junsele. Kramfors vann nyckelmötet i botten med 6-2 (4-0). = Läs reportage i allehanda.se


= Resultat div. 3 Mellersta Norrland, herrar
= Matchinformation: Junsele IF - Kramfors-Alliansen
Junsele IF 2 - 6 Kramfors-Alliansen

= Bradley Pegg byter kusten mot Junsele IF!
Kevin Spires, tränare i Junsele, är nöjd över att han nu även kan räkna in Bradley Pegg senast i Höga Kusten Fotboll som ett nyförvärv.
=
En nöjd tränare Kevin Spires (bilden) kan nu även räkna in Bradley Pegg i nyförvärven för Junsele IF under höstsejouren.
= Junsele IF förstärkte med fem nya spelare innan höstpremiären förra helgen och nu presenterar det en sjätte förvärv också. = Läs artikeln i allehanda.se

= På torsdag träffs vi på Mon!

= Då får vi se om det var Holmsund som var dåliga senast eller om det är så att Junsele fått de förstärkningar man så väl behöver.

Det blev ju inget av Otis och Lewis men om det gamla radarparet Baran och Samson kan hitta varandra igen och också ta upp den inbördes kampen i skytteligan har man ju fått vad man behöver, nämligen målskyttar. 

Det är väl där det  har brustit. Baran är tillbaka från avstängning och bör vara sugen att visa att han behövs och att Samson är i målgörarform visade han i alla fall senast. Men också Simon Eriksson visade att han vill vara med i målproduktionen. Sådana grabbar ska man vara rädd om.

Och visst kan det bli en riktig höjdare på Mon i morgon. Jag tycker att en kvällsmatch i fotboll när vädret är som det verkar bli, är en upplevelse som överträffar det mesta. Och kommer den sedan efter en månadslång abstinensperiod är det ytterligare bonus. Hoppas alla fotbollsälskare hittar upp till Mon, Kramfors kommer säkert med en supporterskara som väl inte ska få dominera ens på läktarplats!

Gillis


= Samson frälste Junsele
Eugeniu Samson (mitten) stod för tre mål i sin comeback i Junsele.
= Junsele har tagit upp kampen i bottenstriden. I bräschen går nyförvärvet Eugeniu Samson. = Se artikel i allehanda.se

= Imponerade höstupptakt av Junsele IF där de vann stort borta mot Holmsund på lördagen!
IFK Holmsund 1 - 5
(0 - 1)
Junsele IF

= Polarcupen i Junsele den 25 -27 juli är inställd pga för få anmälda! = Se pressmeddelande här!

= Div 3 Mellersta Norrland, herrar Matchinformation: IFK Holmsund - Junsele IF 27/7 kl 15 på Kamratvallen
IFK Holmsund   Junsele IF
 

= Fem nya spelare till Junsele IF

= Torsdagen den 18/7 blev det klart att Junsele blivit blåsta på de tilltänkta förvärven från Liberia, Otis Kuwin och Little Lewis. Men bara ett dygn senare presenterar samma klubb imponerande fem nya spelare inför höstomgången och dessa är Eugeniu Samson, mittfältare/forward från Moldavien. Bröderna Stefan och Christer Forsberg från Örnsköldsvik samt Jonas Edblom, Gottne. Den femte men kanske inte det sista nyförvärvet inför höstomgången är Johannes Andersson, Anundsjö. = Läs artikeln i dess helhet på allehanda.se

= Junsele får inga liberianer

= Fjolårets succeduo från Liberia nr 25 Otis Kuwin och nr 12 Little Lewis var i princip klara för spel i Junsele, trodde alla men... = allehandasporten har mer...


= Veteranen Forsberg gör comeback i Junsele
Då tränare i Modo FF – nu spelare i Junsele. Stefan Forsberg siktar på comeback på ålderns höst.
= Under våren hjälpte 43-årige Stefan Forsberg laget i en match. Nu står det klart att han kommer att spela med Junsele resten av säsongen.
– Ja det blir så, säger Forsberg.
Då det gäller ytterligare förstärkningar är Junseles värvningsansvarige Thomas Hellgren förtegen när Sporten får tag på honom.
Har ni gjort klart med fler nyförvärv då?
Hellgren svarar, vi siktar på det.
På tisdag väntas återkomsten för fjolårets succér Otis Kuwin och Lewis Little offentliggöras. De båda liberianerna var en starkt bidragande orsak till fjolårets serieseger. Återstår att se om Junsele – utöver dessa tre – kan överraska med ytterligare nyförvärv. = Läs hela artikeln i allehanda.se

= Junsele IF siktar nu mot hösten efter ny poäng mot Holmsund!
Junsele IF 1 - 1
 
IFK Holmsund

= För Junsele IF börjar det så sakta röra på sig och under uppehållet kommer det att hända grejer.
– Vi kommer att bli lika bra som i fjol, säger Junseles tränare Kevin Spires. = Läs artiklen i allehanda.se


= Rapport från Gillis från mötet Junsele - Holmsund på Mon!

Det syntes på hela tillställningen på Mon att man redan börjat sommarsemestern, kanske någon dag för tidigt. Något större intresse för att spela fotboll visade man inte. IFK Holmsund var inget bra lag, men vad hjälper det när Junsele inte utnyttjar läget med att möta en motståndare som man har alla möjligheter att slå? Om det var värmen som gjorde att man stod på hälarna och därför förlorade de allra flesta bollduellerna eftersom man alltid kom något steg för sent.

Ja jag ska ju inte klaga egentligen eftersom jag kom en halvtimme för sent, men enligt uppgifter jag fick hade det inte hänt något som jag missade. Men några saker får man väl ta med sig hem i alla fall. Vi fick se två riktigt fina mål, ett i vardera målet och bara ett par minuter emellan. Tyvärr blev det så, att när Petter Runesson så skickligt förvaltade ett inlägg och satte dit pannan, gick det bara ett par minuter innan junseleförsvaret gav bort en boll som som resulterade ett minst lika snyggt mål för Holmsund. Och då fick i alla fall dom lite fart under skona en period och tryckte på utan att få till någon riktig chans. Och kom dom nära var säkre junselemålvakten emellan och tog hand om det på ett förtroendeingivande sätt. Honom ger vi i alla fall betyget ”väl godkänt” och Petter Runesson får B+. Och det ska väl erkännas att det fanns lägen då Junsele kunnat säkra en tvåpoängare men då stod duktige Holmsundskeepern i vägen eller också missar man målet. Men sådana lägen bränner man i allsvenskan också.

Gillis


= Hej, jag kom upp till Junsele i måndags!

...och efter att ha anpassat mig någorlunda var det i går dags för att gå på fotboll och se om Junsele var så under isen som man trott efter att ha läst och sett resultaten hittills. Ska inte gå in på någon spelarkritik, inte minst beroende på att jag ser så dåligt att jag inte kan känna igen grabbarna. Men om det är dålig syn det berodde på eller vad det nu var, så var det inga strykpojkar jag såg på Mon igår. Men däremot mycket av vad vi sett Svenska landslaget visat prov på i år. En otrolig ineffektivitet framför mål. Men spelmässigt kan man nog säga att man dominerade och HK var nog lika ”svenska” de få gånger dom närmade sig målet. En tilltrasslad situation i andra halvlek var det dock där bollen studsade i både ribban och på mållinjen.

Bortsett från måltorkan var det en trevlig fotbollskväll på Mons matta som var ännu finare än vad jag minns från i fjol. Och lovande var ju att Junsele var ännu starkare i andra halvlek, och det kan ju också betyda något.

Gillis


= Helgens fotbollsresultat 2013-06-19:
Junsele IF 0 - 0
(0 - 0)
Salsåker-Ullångers IF

= Ännu ett mållöst derby på Mon!
Niclas Byström var Högakusten Fotbolls bäste spelare i derbyt borta mot Junsele, men han kunde faktiskt ha orsakat en straff i slutet.
= Ibland kan 0–0-matcher vara riktigt bra, men mötet Junsele – Högakusten var inte ett sådant undantag. En utebliven hemmastraff och en ribbnick av gästerna var det enda som höjde pulsen på Mon. Junseles tränare Kevis Spires som idag inte ha några nyförvärv att laborera heller säger att efter uppehållet kommer det bli annat... = Läs artikeln i allehanda.se

=  Helgens fotbollsresultat 2013-06-15
Ett rejält bottennapp för Junsele IF i helgens fotboll borta mot Spöland!
Spöland Vännäs IF 7 - 1
(3 - 0)
Junsele IF

= På Spölands hemsida står att läsa om en lätt match!


= Helgens fotbollsresultat 2013-06-09: Oavgjort även mot Kramfors borta, bra jobbat Junsele! Nu har ni fått igång startmotorn, snart har Kevin Spires även fått igång själva motorn, då blir Junsele farliga i år igen! = Läs reportage i allehanda.se
Kramfors-Alliansen 0 - 0
(0 - 0)
Junsele IF

= Junsele höll undan på Kebbevallen!
Sergiu Baran svarade för ett individuellt skickligt nummer och fixade en straff för Junsele som han själv satte säkert i nät. Se förstoring av bild om du klickar!
= Med en 1-0 ledning från den första halvleken och en tidig Junseleutvisning i början av den andra talade det mesta för Sollefteå i kommunderbyt på Kebbevallen, men Junsele krigade tappert i 90 minuter och tog sin första poäng. Tränaren i Junsele, Kevin Spires, drog på smilbanden efter matchen. = Läs referat på allehanda.se = Bra publiksiffra?! Ja 171 st kan ju bara förbättras...

= Helgens fotbollsresultat 2013-06-06:
Junsele IF 1 - 1
(0 - 1)
Sollefteå GIF FF

= Här kan du läsa uttalanden av samtliga tränares åsikter om sitt lag och alla derbyn som pågår i fotbollens div 3 i distriktet!

= På bilden Junsele IF:s tränare Kevin Spires säger inför helgens möte med Sollefteå:
– Ett spännande derby väntar och det är absolut ingen hemlighet att vi går för säsongens första seger. Vi har haft en tuff öppning och inte tagit en enda poäng, men det är inte helt oväntat heller med tanke på att vi bara haft tillgång till ett fåtal spelare.
– Även om det fortfarande dröjer innan alla spelare är på plats så ser jag en ljusning i truppen. Det här kommer att bli bra och jag är inte det minsta orolig.
– Poängen kommer förr eller senare och vad det beträffar Sollefteå är vi inte alls rädda för dem. Trots att de plockat in flera äldre spelare på sistone. = Läs artikeln i allehanda.se


= Helgens fotbollsresultat 2013-06-02:
= Så var det match igen den 2 juni och Junsele spelade 0-1 hemma mot Brunflo. Nu känns det som att första segern är nära, riktigt nära! Så kan vi hoppas på första segern i derbyt mot Sollefteå nu till helgen som kommer! Ja det tror vi, det är match hemma även då, på Kebbevallen! Då dubblar vi publigsiffran och trycker in 250 på arenan!
Junsele IF 0 - 1
(0 - 1)
Brunflo FK

= Helgens fotbollsesultat 2013-05-25:
=
Oj oj oj vilket debakel 0-6 i baken mellan Kuben och Junsele, Junsele vad händer, är det inte ordning i maskineriet snart...
=
Läs även en artikel i allehanda.se
Kubikenborgs IF 6 - 0 Junsele IF

= Fotboll i div. 3 Mellersta Norrland, herrar den 25 maj 2013 kl. 15:00 mellan Kubikenborgs IF - Junsele IF
= Ett skräll vi hoppas slår in! Där Forslund tror att Junsele kanske tar sin första poäng i år! = Läs följande i...
Fotbolly.se och L-G Forslund tippar
förlust för Junsele mot Kubikenborg men garderar med en skräll, han säger = Junsele har alla spelare tillgängliga till denna match och kanske kan gneta åt sig en poäng mot Kubikenborg!

Det finns många slags derbyn och fotbolly.se bjuder på en tabell över inbördes möten mellan våra lag i division 3, Mellersta Norrland.
Lag S O F Målskillnad Poäng
Friska Viljor 3 2 0 1 6 – 2 6
Högakusten 2 2 0 0 3 - 1 6
Frånö SK 2 1 0 1 2 – 2 3
Sollefteå GIF 0 0 0 0 0 – 0 0
Kramforsalliansen 1 0 0 1 1 – 2 0
Junsele IF 2 0 0 2 0 – 5 0

= Helgens fotbollsresultat 2013-05-17:
Junsele IF 0 - 1
(0 - 1)
Frånö SK

= Snöplig uddamåls förlust för Junsele hemma mot Frånö...
Som väntat var det Junsele som hade mest boll och försökte trilla sig fram över planen i första halvlek. I andra halvan var Frånö mer samlade och höll Junsele borta från farliga chanser... Av publikantalet att döma 104 st så bådar det gott framåt, det tyder på att Junseleborna tror på sitt lag och väntar på att siffrorna ska vända! = Läs artikel i allehanda.se

= Kommande hemmamatch på fredag den 17/5 på Kebbevallen = Här köper du reklammärket för Junsele och stöttar samtidigt Junsele IF!
Annons Sponsor Polarcupen

= Helgens fotbollsresultat 2013-05-11:
I matchen mellan Friska Viljor FC - Junsele IF blev resultatet 4 - 0. = Se artikel från Friska Viljors hemsida!
Friska Viljor FC 4 - 0
(2 - 0)
Junsele IF

= Så är det dags för det första ångermanlandsderbyt.

= Det blir derbyn av olika slag i år. Vi får Ådalderbyn och Kommunderby också. Och alla är ju inom skapliga avstånd så att man kan åka till varandras matcher. Det bör ge ökade publiksiffror, speciellt om spelet fortsätter som det börjat med 50 mål på 10 matcher. Det kan nog också bli en spännande serie på flera sätt. Alla tycktes vara överens om att Östersund var outstanding i år. Men Kramfors nöp båda poängen och Junsele hängde med bra i en halvlek. Nu har vi Ånge Spöland  och Kramfors i topp och Junsele har ju inte riktigt kommit igång ännu. Och så vill nog Friska Viljor ha ett ord med i laget.

Nu blir det repris på både seriefinalen i fjol och seriestarten då man måste säga att Junsele imponerade trots att man i matchens allra sista minuter tappade poängen.

Vi hoppas att ringrosten släppt och att man kan hålla två halvlekar.

Vi hoppas på att man får med sig i alla fall en poäng hem från Ö-vik men vi har tålamod även om man inte lyckas.

Gillis


= Resultat från matchen den 2013-05-04 kl. 15:00 på Kebbevallen = Se artikel i allehanda.se
Junsele IF 1 - 4
(1 - 1)
Ånge IF

= Så var det då dags för hemmapremiären för Junsele när man tog emot Ånge på Kebbevallen. Vår utsände rapporttör var indel positiv efter första halvlek, Ställningen var då 1-1. Båda målen kom på hörnor och Junseles kvittering kom genom en kanonnick av  Abrahan Scott i den 31 minuten. Ånges Benny Matsson hade 8 minuter tidigare ordnat en 1-0-ledning.

Det var en bra halvlek med ett visst övertag i chanser för hemmalaget. Bl.a ett stolpskott och ett par till fina lägen.

Efter ett tidigt mål i andra och sedan ett självmål blev det allt mer tydligt att det måste ta ett tag innan spelet sätter sig. Orken tog slut och Ånge gjorde ytterligare ett mål. Men vi kan nog se optimistiskt på framtiden. Den första halvleken var Junseles. Vi plussar för årets första målskytt Abraham Scott och Simon Eriksson är också värd en stjärna.

Gillis


= Sundsvalls Tidning skriver om Ånges möte med Junsele. = Svenska fans skriver om matchen Junsele - Ånge

= I morron möter Junsele Ånge på Kebbevallen, årets första hemmamatch! Kommer du? Efter deras 5-0 hemma mot Höga Kusten imponerar de även om man fick avsluta med 9 man. Men när utvisningarna kom stod det redan 4-0. När man tittar i protokollet, verkar det ha varit en stökig match. Tre gula var till lagen där Ånge tog sina i första och HK kom igång riktigt i andra. Men förhandstipsen har ju varnat för Ånge och dom levererade i premiären. Lillen tippar 2-4 i premiären. Ett tydligt och bra mål för Junsele kan väl vara att prestera bättre. Det tror vi på!
Gillis

= Resultat från matchen den 2013-04-27 kl. 15:00 Jämtkraft Arena mellan IFK Östersund - Junsele IF vid full tid: 3 - 0

= I dag klockan fyra drar seriespelet för Junsele igång. Och man inleder med att ta sig an Östersund, vilka pekas ut som klara favoriter till seriesegern framåt höstkanten. Och det är väl en mycket god gissning. Och om en vecka får Junselegrabbarna ta sig an ett lag som jag inte vet något om, men Hellgren klassar dem som en trolig tvåa i serien, så efter de inledande matcherna har man fått bekänna färg ordentligt.

Nu menade Tomas att vi inte ska hänga upp oss om man inte är så där alldeles på topp så här i början. Den moldaviske tränaren kom till Junsele i veckan och hade med sig fem spelare, vad jag förstår, idel bekanta.

Sedan läste jag på Lillens utmärkta ”fotbolly” om vad han kramat ur Tomas, och det kan nog bli riktigt bra vad det lider. Där nämner man namn som får i alla fall mitt hjärta att klappa. Först tänker jag på Oscar Lago som säsongen 2010 blev min och många junselefans absoluta favorit. Sedan nämner han tvillingarna Lundberg. Är dom i närheten av vad dom var senast dom var med så känns det som att målsättningen kan sättas högre än att ”hänga kvar”.

I Fotbolly.se står också att fjolårets succépar Lewis Little och Kuwin Otis fortfarande tillhör JIF, men att alla papper inte är klara. Med dem i laget vill vi se att Junsele kämpar om seriesegern.

Det här skriver jag 3 ½  timme före avspark i Östersund

Gillis


= Inför premiären skriver L-G Forslund i fotbolly.se
= Men först en Hellgrenare ”DET DELAS INTE UT POÄNG I TRÄNINGSMATCHER” uttrycket har varit väl känd i ett antal år och det är Junseles Thomas Hellgren som myntat det.
Hellgren säger vidare inför seriestarten: Vi har tappat några yngre spelare till centralorten och åt det kan vi inte göra annat än önska att det ska gå bra för dem, säger Thomas.
Hur blir det med era afrikanska spelare, som tjusade publiken på Mon ifjol?
- Både Lewis Little och Kuwin Otis är registrerade för Junsele IF, men där måste alla papper göras klara innan de blir aktuella.
- Hur kommer Junsele att placera sig i årets serie?
- Omöjligt att säga just nu, säger Thomas. En sak är dock säker, vi kommer att bli bättre och bättre allt eftersom. Derbymatcherna mot Sollefteå GIF är årets matcher för oss. = Läs artikeln på fotbolly.se

Tryck på bilden och du ser den i original!Nu kan du göra PR för Junsele på ett nytt sätt!
Köp klistermärket "Junselevargen"!

= Sedan länge har Junsele IF:s haft en varg i sitt vapen och i sin logga! NU gör de en reklamkampanj utifrån Junselevargen där de ger både vargen, Junsele och Junsele IF uppmärksamhet!

Köp JIF:s 10 cm runda klistermärke för 50:- och sätt det på lämplig plats, t.ex. på din bil! Märket ser du till höger med texten "Gör som Junselevargen - Alla vägar bär till Junsele"
Sätt in 50 kronor per märke på JIF:s
Bankgiro 306-5646 så skickar vi märket el. märkena till dig inom 10 dagar, så tackar vi på JIF Fotboll på förhand för ditt stöd!

Viktig information! Vid inbetalning: Ange namn och adress dit märket/märkena ska skickas!

Artikeln var in och ut på allehanda.se oxå! (Men de tog bort artikeln) Men en skärmdump togs innan den var borta!

Här är mejl-utbytet med allehanda.se

Se program i SVT: Hemvändare, en utmärkt pr för Junsele! Gör som Vargen!


= Junsele IF fick avslag på skadeståndsanspråket av Sv. Fotbollförbundet men överväger en rättslig tvist mot SFF!Stig Malmqvist, ordförande i Junsele IF. Foto: Lennart Sundwall

= Läs artikel i ämnet på allehanda.se (Publicerad: 19/3 2013)

Svenska fotbollförbundet avslår Junsele IF:s krav på 1 miljon kronor i skadestånd för att klubbens utländska spelare inte blev spelklara i tid. Junsele betalade spelarnas löner utan att man fick använda spelarna under delar av säsongen.
Stig Malmkvist, tidigare ordförande i Junsele IF säger i en kommentar att klubben ännu inte bestämt sig för om man ska överklaga förbundets beslut.
– Vi har nyligen tagit del av deras svar och vill fundera, säger Malmkvist i en kommentar.

= Ur Nyheter P4 Västernorrland | Publicerad: 130312


= En krona om dagen till Junselefotbollen! Se förslaget som en pdf-fil!

Vill Ni att det ska spelas fotboll på Mon på den höga nivån vi vant oss vid, även i fortsättningen?

Vill ni dessutom vara med att satsa en krona om dagen 2013 för att göra det möjligt?

Sätt då in 365 kronor på JIF:s Bg 306-5646

(65 kronor av summan går till ungdomsfotbollen)

Ange ”Fotboll” på talongen samt Er kontaktuppgift (namn och adress, e-post, tfn), för ev. Bonusvinster som kommer att utlottas.

Vi är tacksamma om Ni även anger GBL, (Gulsele Byalag) så vi vet om det här är ett bra sätt att kommunicera med dem som är intresserade av Junselefotbollen.

Mvh Gillis Gustafsson


= Att Junsele har svårt att få ihop ett fotbollslag varje år, det är idag vida känt över hela Norrland och över stora delar av Sverige, om man har lite insikt i fotboll och följer debatten kring Junsele IF.
Inte undra på det, då även Sollefteå slåss om samma spelare och jobbar i samma härad, att finna spelare och "utlandsproffs" som vill spela i lägre divisioner än på elitnivå för att utvecklas mot högre nivåer i fotbollen! = Här en artikel i allehanda.se om fotbollens förutsättningar i Sollefteå och hur de kämpar för att behålla nivån och spelare i stan!

= Heta möten väntar i fotbollstrean sommaren 2013!
Det är serieseger som gäller för Junsele IF och fotbollens starke man i byn, Tomas Hellgren, tror att de har goda möjligheter att gå hela vägen.
= Junsele och Höga Kusten Fotboll har en del gemensamt.
De är i samma serie och spetsar laguppställningen med spelare från Moldavien. – Utan dem har vi inte haft ett seniorlag i Junsele, säger klubbens fotbollsfantast Tomas Hellgren. = Läs vidare i allehanda.se

= SPORTKRÖNIKAN 2012
Jubel i Junsele efter att laget vunnit seriefinalen mot Friska Viljor och säkrat seriesegern i division 3. Men bara några veckor senare tog klubben beslutet att inte gå upp i division 2 av flera olika skäl. Ett beslut som upprört många, men som undertecknad tycker var rätt utifrån förutsättningarna.
= Allehanda.se ägnar då de skriver SPORTKRÖNIKAN 2012 utrymmet till att avhandla och belysa Junsele IF som fenomen! = Läs Johnny Dahlgrens årskrönika i dess helhet här på allehanda.se!

= Lite om fotbollen och Junsele inför säsong 2013!

= Det finns säkert många som har kommentarer kring det beslut Junsele IF fattade om fotbollen i Junsele säsongen 2013. Vilket man än gjort så hade samma personer berättat om hur galet det blev, men jag tycker det är ett bevis på mod och styrka när man bestämt sig för att stanna i div. 3 i alla fall ytterligare en säsong. Och det kan nog bli en bra serie med inte mindre än sex Ångermanlandslag, däribland prestigemöten med Giffarna, riktigt kul eller hur?

Jag tror inte heller att man på länge haft en så stark fotbollsstyrelse som till den här säsongen! Vad sägs om följande:  Ordförande Assar Kallin, sekreterare Örjan Gradin, ledamöter Börje Norberg, Roland Wedin, Dick Johansson, Thomas Hellgren och adjungderade Sasse Strömberg och K-A Liden. Man skulle kunna haft en så´n där speakerröst och applåderat mellan varje namn, men det fick jag göra själv här hemma när jag hörde namnen.

Man kommer också att ha en del nya grepp för att få in pengar till fotbollen. Alla ska få chansen att skänka en krona om dagen till verksamheten. Hur det ska gå till kommer vi att informera här på sidan inom kort. Så håll ögonen öppna.

Gillis


Finns inte sidomenyerna på Gulsele hemsida, så går du till startsidan HÄR!   |   SKRIV UT DENNA SIDAS ALLA ARTIKLAR VIA ETT PDF-DOKUMENT