Junsele IF - Fotbollssäsongen 2012 div. 3 Mellersta Norrland | Här en sammanställning av säsongen 2012 | Här ett 16 sidors PDF-dokument av säsongen 2011

Spelprogram 2012

Kommande match

Tabell -12

Skytteliga -12

Publik 2012

Junsele IF

Fotboll i kommunen

Junsele IF behöver en miljon för att div två-satsningen ska gå i lås och bli lyckad..., skriver allehanda.se

Gillis Gustafsson den 18 okt 2012

Junselefotbollen hade kallat till möte uppe i Toppenstugan på onsdagskvällen för att prata om framtiden för fotbollen i Junsele. Rolf Engström redogjorde för vad seriesegern innebär. Om man medan nu före jul bestämmer sig för att inte ta klivet upp i tvåan, kan man anmäla detta och få spela kvar i div.3. Om man senare kommer på att det inte fungerar med div 2-spel får man , om man avstår platsen, spela i den lägre division som ÅFF bestämmer. Vid en handuppräckning i lokalen var det en klar majoritet för att Junsele ska ta de plats man rättfärdigt förtjänat och arbeta för att få till en så bra organisation som möjligt.
Man hoppades att snart få ihop en fotbollssektion som i god tid kan börja arbetet. Det kommer att kräva engagemang från så många goda krafter som möjligt för att få det hela att fungera. Och kan man redan nu bestämma vad som är målet bör det gå oerhört mycket bättre när man betänker med vilken entusiasm och skicklighet man lyckades få till det hela förra säsongen när man långt inne på våren ännu inte fattat beslut om hur fotbollen skulle bedrivas.
En sak som man måste ta tag i och det är att öka publiken på hemmamatcherna. Och där har ju vi alla en möjlighet med att bidra, både med indéer och annat.
Det är väl vad jag uppsnappat om det hela och jag ska försöka hålla öronen öppna och meddela här m jag hör någ.
HEJA JUNSELE

12-10-15  Låt oss avsluta säsongen med en härlig fotbollshistoria från förr men aktuell på sidan fotbolly.se. Det är krönikören Olle Larsson som delar den! Han skriver, varför inte runda av med en sann domarhistoria från det glada 70-talet! Den flitigt engagerade domaren Lars-Arne Edström från Dynäs, eller var det Väja?, var högutnyttjad i de lokala serierna, dömde alla matcher han blev kallad till! Men en gång kunde han tidsmässigt inte få ihop det. Därför blåste han av en vårtidig match på Sandvikens grusplan tre minuter före full tid, och alla undrade varför! Då svarade Lars-Arne E, – Jag är tvungen, annars hinner jag inte döma nästa match. /För fotbolly.se Olle Larsson Den är hämtad här!

12-10-15  Så kan du läsa en underbar artikel om en legendarisk Svensk målvakt, fostrad i den nu fritt fallande klubben Älgarna! Men historien visar på en tidigare storhetstid! Läs artikeln i fotbolly.se om målvakten Bengt ”Zamora” Nyholm! På bilden ser du "Zamora" från en av sina alla triumfer i Svensk fotboll! Han är idag 80 år fyllda!

12-10-14  Tyvärr blir det inga derbyn mot Friska Viljor nästa år. I dag förlorade man även returmatchen mot Robertfors, nu med 2-1. Robersfors hade med sig 1-0-segern från Skyttis varför FV var tvungna att göra minst två mål för vidare avancemang där Teg väntade. Och chansen fanns fram till halvtid i dag. Men i andra fick FV först en utvisning emot sig varefter Robertfors tog ledingen med 1-0. Slutresultatet blev 2-1 till hemmalaget. /Gilis

12-10-09  Publicerat i P4 Nyheter Västernorrland. Junsele IF kräver ersättning för lönekostnader! Från måndagen den 08 oktober kl. 14:05. En intervju med Stig Malmqvist finns även på sidan att lyssna till på sidan!

12-10-09  Junsele IF kräver 1 000 000 av Svenska fotbollsförbundet! Anledningen är att de stoppade åtta av klubbens utländska förvärv från spel under hela vårsäsongen 2011. Se artikeln i allehanda.se

 En PDF-sammanställning av Gills samtliga artiklar, hans bevakning av den nu framgångsrikt avslutade fotbollssäsongen för Junsele IF, samt delar av alla andra inslag som hör till rapportering på fotbollssidor och i allehanda.se

 Sammanställning som ett PDF-dokument av säsongen 2012 års resultat för tabell, skytteliga, publik med mera för Junsele IF

 Junsele IF åter i tvåan! - GRATTIS JUNSELE!

De är åter tillbaka i tvåan efter en säsong. Vem utom de i Junseleledningen hade trott det. Men nu är det klart.
Och vilken seriefinal sedan.
Jag som sitter på avstånd och följer matchen med halvminutsuppdatering hinner tänka en massa varje gång det blinkar till. Och det första som hände var hörna för Junsele i första minuten.
Bra tänkte jag, men så efter 7 minuter kommer 0-1 genom FV:s Jönsson. Sedan händer det saker var tionde minut. Baran kvitterar efter 27 minuter, sedan dröjer det ytterligare tio minuter tills Ward återger FV ledningen.
Därefter dröjer det tio eller möjligen elva minuter till att Lewis fastställer halvtidsresultatet. . I halvtid hade jag direktkontakt med arenan och fick rapport om en mycket bra match med målchanser åt båda hållen.

Spänningen fortsatte i andra, och FV tog ledninngen efter en dryg kvarts spel. Och som i första halvlek så replikerade Junsele. Den här gången genom Kuvin Otis med tio minuter kvar och spiken i FV-kistan satte samme man ”10” minuter senare.
Enligt rapporter blev det mer nervigt på båda håll och regnet gjorde väl också sitt till att det blev lite mer missar.
Men som helhet rapporteras om en bra och spännande fotbollsmatch med stor publik. Inte minst ifrån Ö-vik.

Gillis Gustafson i Skänninge för Junsele IF gm Gulsele hemsida.

 Allehanda.se skriver: Otis stor matchvinnare när Junsele vann i dramatisk seriefinal...

 Allehanda.se skriver: Junseles firande får vänta...  Junsele hade chansen att säkra seriesegern redan innan sista omgången – men icke. Kramfors vann välförtjänt med 4–1.

Det blir riktig seriefinal på lördag när Friska Viljor kommer på besök. Jag följde med i matchen fram till 3-0 till Kramfors men sedan gick jag och lyssnande på en konsert i stället, och det var nog lika bra. Och nu blir det avgörande på Mon. Låt vändkorsen snurra! Det gäller bara att ta minst en poäng så är det klart. För inte ska vi väl behöva kvala? /Gillis

...i morgon, söndag, kan Junsele avgöra serien genom att ta tre poäng i Kramfors. Friska Viljor förbättrade visserligen sin målskillnad rejält genom att hemmabesegra Alsen med 7-0. Nu blir det nog ändå inte en målskillnadsaffär på Mon på på lördag. För FV är det bara seger som räknas medan Junsele klarar sig med oavgjort. Nog är det väl konstigt om det inte blir åtminstone säsongrekord i publik. Och det gäller att Junsele mobiliserar rejält i hela Västra så inte publiklaget Friska Viljors supportrar tar över hela läktaren. Men i morgon, framåt sjutiden vet vi villkoren. Vinner Junsele blir matchen på Mon betydelselös, om inte, gäller det serieseger och avancemang för vinnaren och kvalspel om avancemang för förloraren Och visst är det två ganska roliga alternativ. /Gillis

 L-G Forslund på fotbolly.se skriver: DET KAN VARA AVGJORT PÅ MÅNDAG! Junsele vinner division III vid vinst mot Kramforsalliansen och gör i så fall en förnämlig prestation då man studsar direkt tillbaka till tvåan efter fjolårets misslyckade säsong.

 På söndag den 23 september kl. 17:00, match i Kramfors mellan Kramfors-Alliansen - Junsele IF , säsongens näst sista match, omgång 21 av 22, vid seger är det klackarna i tacket och div två nästa år, vem trodde det efter allt strul i förra årets säsong i tvåan! Detta grejar ni! Vi tror på seger över Kramfors!


 Dagens fotboll i Junsele 2012-09-15 kl. 15:00  Junsele IF vinner över IF Älgarna med 3 - 1  Publik: 115  Junsele ligger trea i publikligan, kanske slutar de som tvåa!  Bra Jobbat alla Junsele fans!  Domare: Sebastian Nilsson.

Allehanda.se skriver: Junsele drygade ut serieledningen! Om de vinner redan nästa helg säkrar de seriesegern i division 3.


Det var väl ingen höjdarmatch på Mon, när toppen mötte botten denna soliga men kyliga lördags afton.  Och det var heller ingen tvekan om vilket lag som var vilket i den här uppgörelsen, även om Junsele hade det märkbart svår med skärpan i de avslutande momenten. Det dröjde ända till den 26 minuten innan Sergeiu Baran lyckades spräcka nollan på en jättefin framspelning av landsmannen Eugeniu Samson. Samson som tycks ha hittat formen så här på höstkanten och var också den som spelade fram till Little Lewis 2-0 som kom strax före halvtidsvilan. Första halvleken var dock någorlunda godkänd.

I andra vet jag inte vad som hände, men det slarvades och missades gång efter annan och det var alltför många som ville vara med om att avsluta. Och när man är så överlägsna som Junsele nu var tappar man lätt skärpan i försvarsspelet och släppte till ett par tre farliga situationer.  Älgarna kunde också utöka sin målskörd med ytterligare ett mål i den 65 minuten. Då var det Anders Löfblad som höll sig framme. Och det var också han som  tillsammans med målvakten som man märkte av i Älgarna. I Junsele  plussar vi för Samson och Kuwin Otis. Otis som är både teknisk, snabb och stark. Det var också han som fastställde slutresultatet till 3-1 i den 75 minuten.

Fighten om seriesegern står nu främst mellan Junsele och Friska Viljor. FV tog i dag 3 poäng genom uddamålsseger mot Kuben. Och Spöland lämnade handicap till toppkollegorna genom att förlora mot Brunflo med 4 – 1. Rimligen bör dom inte kunna passera Junsele eftersom dom vid full utdelning som mest kan komma upp till samma poäng som Junsele har i dag, och har 12 mål sämre målskillnad.

Vinner Junsele mot Kramfors, kan inte Friska Viljor gå i kapp utan den sista matchen blir inte avgörande för dessa lag.  Men man kan säkra en kvalplats vid seger och det kan även räcka med oavgjort. Men där kan förutom Spöland, även Umeå lägga sig i om de vinner de återstående matcherna. Då kommer de upp i 41 poäng mot de 40 som FV har i dag och Spöland har fått ihop 38.    Det är också Umeå som har en målskillnad helt i klass med Junseles. Men visst vore den en rolig div 2 serie med Junsele, Friska Viljor, Sollefteå, Anundsjö och Härnösand. Men då måste också Sollefteå skärpa till sig och visa att man är bäst i kommunen. Klarar man det?

Så till slut lite personliga funderingar. Tyvärr var det här den sista matchen jag kan se i år. Därför vill jag och några andra supporters passa på att tacka främst fotbollssektionen i Junsele IF för det fantastiska arbete Ni lagt ner för att ge oss i publiken möjlighet att se så fin fotboll som vi fått i år. Ni hade inte de bästa förutsättningar och man läste om att man inte hade någon fotbollssektion, uselt med spelare, ingen rimlig träningsplan etc. I media bevakar man hellre sådana saker hos Er än att ”live” se några matcher och referera dem, Men Ni skapade ett lag med en fin mix av rutinerade spelare, unga grabbar från närområdet, de två bolltrollarna Little Lewis och Kuwin Otis, vilka bara de, när de är som bäst, är varda entréavgiften. Dessutom ett ledarteam som inger respekt. Ni som tog tag i allt detta är värda all respekt och jag tror att jag skriver detta för en stor del av publiken.

Hur det nu än går i de två återstående matcherna, så ett varmt tack från mig.

Gillis Gustafsson för Junsele IF och bevakningen av vår lokalfotboll på Gulsele hemsida!


Allehanda.se skriver: Junsele drygade ut serieledningen! Om de vinner redan nästa helg säkrar de seriesegern i division 3.

 Jakten i serietoppen av fotbollens div två och tre går vidare, skriver JONNY DAHLGREN i allehanda.se! ...men! Junsele kommer att ligga kvar i toppen, garanterat, efter dagens match och säkert kan de bättra på målskörden ytterligare eftersom den har en på papperet "plättlätt" match mot jumbon Älgarna hemma på Mon idag!

Nu vet vi lite mer om alternativen efter resultaten ramlade in från div 2 resultaten i går. Spöland vann över FV och passerade då upp till andra plats, tre poäng och sex plusmål efter Junsele. FV är en poäng och två plusmålet efter Spöland och fem poäng och åtta plusmål efter Junsele. Men än är ingen avhängd!

Ett förstasteg för Junsele är att ta lördagens match mot Älgarna på samma allvar som man tagit alla andramatcher i serien. Älgarna spelar nu bara för äran och kan, som dom gjorde mot FV ta en tidig ledning och den här gången försvara ledningen hela matchen. Det var nära mot FV.. Men tar Junsele trepoäng p lördag är man minst garanterad att få spela om en kvalplats hemma mot FV i sista omgången. Och där måste nolaskogsarna vinna för att passera. Vinner Junsele är det mycket troligt att man vinner serien eftersom Spöland då hamnar på samma poäng och Junsele har i dag sex mål upp.

Men här ser man hur dyr någon enda bortslarvad poäng kan bli och att målskillnad också är viktig. Men det finns så pass många frågetecken ännu så vi får se hur det ser ut på lördag kväll.

Då klarnar det lite mer med förutsättningarna.
Och på lördag ska jag i alla fall på Mon. Och det blir tyvärr sista gången i år...

Måste hem för att få ett nytt knä inopererat i högerbenet! ...det benet som jag väl aldrig använt till något särskilt nyttigt! :-)
Men ont gör det och det räcker för att jag ska få det utbytt.

Hej! /Gillis


Vi går mot seriefinal, och totalsegern ligger inom räckhåll för Junsele IF i fotbolls trean! Gillis funderar runt Junseles chanser och möjligheter runt de sista matcherna av säsonger, han gör det samtidigt som han fångar upp rapporter från matchen Umeå - Junsele!

Andra halvlek blev nervpirrande för oss som sitter hemma och ser matchrapporten ticka fram och man försöker tänka hur det ser ut där uppe i Umeå. Men det första som! kom upp var i alla fallpositivt. Vid 13 minuter in i matchen kom siffrorna 0-1 upp och målgörare var Little Lewis. Och när det efter ytterligare tio minuter plingade för 0-2 (Baran) såg det ut att bli ännu en klar trepoängare.

Och ledning med två mål är ju skönt men inte särskilt tryggt. Och när Umeå så reducerade blev det riktignerv här hemma. Och det var inte bara hemma det var så. Ronny Johansson medger när jag talar med honom efter matchen att den andra halvleken helt gick till Umeå och att man var ordentligt tillbakapressade. Men när det stannade vid det så spelar det ingen roll. Man vann en svår match med 2-1 och sätter press på både FV och Spöland/Vännäs.

Det här kan vara en avgörande omgång och om man nu imorgon spelar oavgjort vid mötet på Skyttis blir det rolig matematik. FV kommer då upp på 38 poäng mot Junseles 41 och Spöland hamnar på 36. Och Junsele har +25 i målskillnad FV +20 och Spöland + 16. Vi tar med Umeå också som kan blanda sig i toppstriden inte minst med sin fina målskillnad, + 25 liksom Junsele.

De har att möta Betsele borta , SUIF hemma och Brunflo borta. Det är ingen orimlig tanke att dom vinner alla dessa och hamnar på 42 poäng. En mer än vad Junsele har i dag. Men då ska Junsele förlora alla matcher som är kvar. Spöland kommer vid vinst mot FV upp på 38 poäng och passerar FV. Sedan har dom 9 poäng att spela om och kan maximalt få 47 poäng.. Vid förlust mot FV går deras tak vid 44 poäng. Deras spelprogram som är kvar är bortsett då från morgondagens match, Brunflo H, Kuben B. Sundsvall H. Friska Viljor med 37 poäng kommer med vinst i morgon upp till 40 poäng. Om man vinner sina trematcher som är kvar kommer man till 49 poäng. Vid oavgjort mot Spöland, hamnar man på 38 poäng, dvs 3 efter Junsele och 5 mål sämre målskillnad. och vid förlust har man sina 37 poäng och kan ta 9 till, dvs 46 poäng. FV har kvar att möta Kuben B, Alsen H och slutligen Junsele B. Så till Junsele som har 41 poäng.

Man har kanske det lättaste programmet. Liksom Spöland har man två hemma och en borta. Och en ganska rimlig upplösning är ett avgörande på Mon i sista omgången. Vid full pott på de återstående matcherna kommer man upp till 50 poäng och vinner serien. Kvar att möta har man Älgarna H, Kramfors borta och FV hemma.

För att hålla undan för Umeå, behöver man 2 poäng. För att garanterat ha Spöland bakom sig behöver man 6 helst 7 poäng på de tre kvarvarande. Förlorar Spöland mot FV räcker det nog med tre friska poäng. Det skiljer då minst 10 mål att hämta in där. Ingen omöjlig uppgift men svår, om inte Junsele rasar i någon match. Vid oavgjort i morgon kan Spöland nå 45 poäng. Då behöver Junsele minst fyrapoäng till för att vara säker redan nu. Sedan har vi FV. Tar Junsele lika många poäng som FV är saken klar. Förlorar FV i morgon har vi tre poäng plus minst 6 mål att gå på. Vinner Junsele en av matcherna mot Älgarna eller Kramfors och kommer upp på 44 poäng är ingen säker men det ser då riktigt bra ut.

För att avfärda Spöland med full utdelning behövs två vinster (6 poäng). Och då går man ju också säker för FV. Om Spöland förlorar mot FV bör målskillnaden räcka till även med en vinst för Junsele och 44 poäng och man får vara tacksam för deras genomklappning i Vännäs.

Hur är det med FV då. Först om dom förlorar mot Spöland i morgon Då kommer dom upp i 46 poäng som mest. Då räcker det med att Junsele vinner mot Friska Viljor om man klarat att ta trepoäng på de två andra kvarvarande matcherna. Vid oavgjort i morgon blir det målskillnad mellan Junsele och FV. Om Junsele tar 3 poäng och FV full pott. Så 44 poäng bör man ha inför sista matchen. Och då blir det en riktig Hitchcock-thriller på Mon.

Men den avstår vi gärna ifrån och ser till att Junsele fixat det här redan i de två närmaste matcherna. Vem som får kvala blir en annan historia. Men visst vore det bra om FV gör sällskap med Junsele upp, och att Sollefteå hankar sig klar.

Tänk vilka derbyn. Junsele, Sollefteå, Anundsjö, Friska Viljor och Härnösand. Blir det inte publik då på våra arenor så vet inte jag. Visst blev det rörigt men det var kul att sitta och försöka hitta olika scenarier, och redan i morgon vet vi mycket mer!

/Gillis


Junsele tog emot IFK Sundsvall i en match som väl gällde mest för hemmalaget som på allvar är indragna i kampen om seriesegern. Och visst var det klasskillnad mellan lagen. Man behöver inte vara chauvinistisk om man menar att segern som skrevs till 1-0 (1-0), med någorlunda normal utdelning skulle kunna var fem – sex mål större.
Redan i den första halvleken hade Junsele minst tre riktiga målchanser, varav en var inne på linjen och snurrade men orkade inte passera den. Till slut kunde ändå Little Lewis i den 39 minuten trycka dit den efter assist från sig själv.
Detta resultat stod sig inte bara halvleken, utan hela matchen ut.

I andra försökte Sundsvall flytta fram för att kvittera men det resulterade i ett otal frilägen och heta målchanser för hemmalaget. Men chanser är en sak och dom räknas inte in i tabellen. Men nog ska Sundsvall tacka målvakten som oftast var svår överlista men ibland var man förbi honom också men då var skyttet alldeles för dåligt. Och passningsspelet var lite hur som helst på båda håll. En del får man väl skylla på planen som var mycket hal i regnet. Men som vanligt i gott skick. Där är man väl rustad när man hör att Kubikenborg inte kunde skaka fram en spelbar arena i det som man vill lansera som ”The Capital of Norrland”. /Gillis

Det blev inga poängavdrag för Junsele med anledning av att man använt fel antal spelare, som "utbildats inom svensk fotboll under åren då de var 15-18 år". Utförligt reportage på allehanda.se, där står: Junsele får böta men behåller alla poäng...
Det är naturligtvis surt, men poängen kan var mer värda. Men då ska man vara på tå på lördag då man kommer från Umeå och hälsar på. Döm ta vi. /Gillis

Det svänger i toppen på trean.

Junsele och Friska Viljor bytte plats i dag när Junsele tappade poäng borta mot Brunflo. Friska Viljor vann samtidigt med 3-1 borta mot Älgarna. Älgarna hade en poäng fram till c:a 10 minuter kvar men vann programenligt. Det kan bli så att seriesegern får avgöras i sista omgången då de båda topplagen möts. Om nu inte Spöland/Vännäs vill blanda sig i det hela. Vid vinst i Kramfors i morgon kommer dom upp på samma poäng som Junsele. Det är väl i alla fall i den här trion man får söka de två som får chans till avancemang.

Ronny Johansson säger från spelarbussen på hemvägen att man inte alls spelade bra i första halvlek och när Brunflo tog ledningen första halvleken genom Robin Nordström stod man kvar på hälarna när Joakim Eriksson-Björnström satte tvåan minuten efter. Men då vaknade man till och då särskilt Jonas Edblom som reducerade två minuter senare. Och därefter vägde spelet över till Junsele allt mer efter som matchen pågick. Och i andra halvlek hade man en hel del chanser, några riktigt heta. En av dem förvaltade Baran direkt i andra halvlek.

Nu är det bara att titta framåt och så träffas vi på Mon den första september när Sundsvall kommer på beslöt. Dom tar vi!! /Gillis


Fotboll div. 3 Brunflo FK - Junsele IF, resultat 2-2 Allehanda.se skriver: Junsele fick med sig en poäng borta mot Brunflo. Nykomlingen Brunflo ledde med 2–0. Sergei Baran blev Junseles poängräddare! Härligt allehanda.se för er goda bevakning av div. 3 ! ! !

Junsele återtog serieledningen och ska man spela fotboll om poängen så bådar det gott. Resultat: Spöland Vännäs IF - Junsele IF 0-5

Det verkar ha varit en stökig match uppe i Vännas när jag ser på hur det duggat gula kort och också något rött, jag sitter här och följer lite, vad som händer så där med minutuppdatering. Och där ser jag att Baran var framme redan efter fyra minuter och satte 1-0. Om det var det som retade upp västerbottningarna eller om det hade att göra med vad som hände när en, icke namngiven, junselespelare fick ett gult i 12-te. Men något måste i alla fall ha hänt eftersom hemmalaget på fem minuter drog på sig tre gula och ett rött kort. Och i samband med det röda kortet gjorde Markus Sjödal 2-0 till Junsele i den trettioandra minuten. Innan halvleken var slut satte Baran sin andra strut och halvtidsresultatet skrevs 0-3.

Eländet för serieledarna Spöland/Vännäs höll i sig även in i andra halvleken då man efter fyra minuter gjorde ett mål i egen bur, och efter ytterligare sju minuter gjorde Kewin Otis 5-0. Spöland fick därefter ytterligare två varningar på raken men dessutom fick Kuwin rött i samband med Spölands sista varning.

När jag talar med Ronny efter matchen så var han naturligtvis jättenöjd med både spel och resultat även om kortet på Otis satt lite dumt. Men han var hårt provocerad. säger han, och egentligen var det inte alls så stökigt på planen som det ser ut när man bara läser de korta punkterna man får när man följer matchen bara via händelserapporter. För sju gula och ett rött låter häftigt, men kanske domaren också hade lite nära till bröstfickan. Vad vet jag, som inte var där?

Men resultatet kan man ta med sig till Brunflo nästa match. /Gillis

På allehanda.se står det: Formstarka Junsele gick upp i topp! Junsele visar fin form! På söndagen besegrades Spöland/Vännäs, ett annat topplag, med hela 5–0 på bortaplan.

På Spöland/Vännäs IF:s hemsida skriver de om matchen: Det blev ett riktigt magplask i seriefinalen mot Junsele hemma med storförlusten 5-0.


I en kommentar från Brunflos tränare, Adam Mattiasson, på fotbollssajten fotbollz.se kan man läsa följande angående anklagelsen om att Junsele IF spelat med för många utländska spelare: Vi (BFK)/jag har idag varit i kontakt med en sakkunnig tjänsteman på SVFF och ställt en fråga kring vår match mot Junsele 2/6 2012, angående antalet utländska spelare.
Två (2) st tjänstemän och en jurist har tittat på frågan och har gjort bedömningen att Junsele IF spelade med otillåtet antal utländska spelare denna match.
Här mer info och debatt på fotbolly.se

Spöland Vännäs tog över serieledningen när omgången fullbordades i går kväll. Man slog Umeå med klara 4-0. Var Junsele ligger väntar vi med tills Alsen och Sager rotat färdigt. /Gillis Läs även artikeln i folkbladet.nu

Junsele riskerar poängavdrag efter att ha använt sig av för många utländska spelare i flera matcher. Men Thomas Hellgren replikerar – Vi har full koll på reglerna och har inte gjort något fel!

Junsele IF riskerar att anmälas av klubbkollegor!

Junsele IF - Alsens IF 5-1

Jag var lite sent ute till lördagens match mot Alsen, och när jag kom till Mon var det som att komma till Råsunda för en kvalmatch mot Danmark. Inte en parkeringsplats inom synhåll, så jag fick åka en bra bit upp mot slalombacken för att bli av med bilen. Så långt att jag fick höra jublet från Junseles ledningsmål från vägen någonstans mitt för lagledarbänkarna.
Då hade Junsele inlett strålande och Samson hade gjort 1-0 i den andra spelminuten. Man var också bra igång och det kom några feta chanser. Dock ebbade det av efter hand och man började påminna sig om onsdagsmatchen, även om det märktes att Alsen var ett sämre lag än SUIF. Junsele kom till straffområdet men där tog fantasin slut. Man kom inte till avslut utan tappade bollen gång efter gång, och höll det på hela första halvlek. Det kändes krampaktigt. Baran drev igenom och kom i kalasläge och den Baran vi känner sedan tidigare skulle ha satt det skottet på mål men nu hamnade det bland granarna.

Spelet fortsatte till en början på samma sätt i andra men när Samson gjorde sitt andra mål efter c:a fem minuter lossnade det och Samsons målfrossa släppte när han gjorde 3-0. 4-0 gjorde Otis Kuwin, när han trollat fram lägen på löpande band med dribblingar och inlägg, och bestämde sig för att avsluta själv. Och 5-0 kom i 75:te minuten genom unge inhopparen Patrik Kallin.
Alsen kunde sedan reducera när Junseleförsvaret misslyckats med rensningen.
Utan anspråk på objektivitet tycker jag att Alexander Spiro var en nyttig förstärkning med sin engelska spelstil. Tuff och en vinnare i höjddueller. Otis Kuwin är ju en kanonspelare i klass med skadade Little Lewis. Istrati i målet gjorde också en helgjuten insats liksom felfrie Ivahnenco..

Ja, det där med de fulla parkeringsplatserna. Det hade tyvärr inget med fotboll att göra. Det var gratis på Djurparken. /Gillis

På allehanda.se står att läsa: Junsele malde ner Alsen...


Match Junsele IF - Salsåker/Ullånger IF idag 19:00, resultat 1-1

Det blev lite tvärt om i dag när Junsele tog emot SUIF på Mon om man jämför med bortamatchen i lördags. Det började visserligen lovande och Junsele tog ledningen redan i den tredje minuten. Målskytt Little Lewis. Och redan en minut senare kvitterade SUIF. Junseleförsvaret stod på hälarna och överraskades när ett inkast damp ned mitt i straffområdet och förpassades i mål efter lite flipperspel. Men efter det var det slut på roligheterna och segern hade kunnat gå åt vilket håll som helst.

SUIF hade väl så mycket av spelet medan det var Junsele som skapade chanserna. Egentligen hade junselemålvakten nästan inget att göra och bortsett från kvitteringsmålet var frisparken som han själv orsakade genom att plocka upp en bakåtpassning med händerna. Den enda farligheten. Och även den tog i muren. (Får ta reda på vad bestämmelserna säger vad som gäller när hempasset görs med knäet. Det var så i det här fallet.)

Det var väl ingen av spelarna som stack ut i den här matchen förutom SUIFS målvakt som imponerade på flera sätt både i luften och spelet långt ute på planen. Dom som stack ut var däremot det mycket dåliga samarbetet  mellan dem. Huvuddomaren hade tydligen bestämt att se till att det var han som var den som såg rätt i alla lägen och rättade sina assistenter i tid och otid. Särskilt tänker jag på när den unge assisterande domaren dristade sig till att vinka för en mycket tydlig frispark, och hur huvuddomaren sprang fram till honom och med ord och gester talar om för honom vem som bestämmer. Hoppas att den unge domaren inte behöver arbeta med denne ”kollega” förrän han fått mer rutin och kan bita ifrån.

Men som slutkläm; En tråkig tillställning en gråkall höstlik kväll på Mon. Vi får hoppas på bättre redan nu på lördag. /Gillis

Fotnot: Det blev lite konstigt när jag slarvade med genomläsningen och inte fick med att det var domarteamet som stack u.t Jag vill inte recensera domare men jag menade att här var det dom och deras samarbete som stack ut i en annars slätstruken tillställning. Dels samarbetet mellan dem, men också hur huvuddomaren så tydligt och markerade mot sina kollegor. Han ändrade på inkast och kanske att det ibland var befogat men ofta var han själv sämre placerad. Me speciellt när den unge domaren på "publiksidan", en 18-åring vinkade för en given frispark som skedde när huvuddomaren vänt ryggen till, det retade upp honom så att han sprang över hela planen för att framför publiken med ord och gester läxade upp honom. Hoppas grabben inte tog alltför illa upp utan fortsätter att skaffa sig rutin som domare.
Har förresten kollat upp det här med vad som gäller vid hemspel. Här hade domaren fel i alla fall efter vad som skrivs på Wikipedia. Hittar inte regelboken på nätet men enligt det verket är det tillåtet för målvakten att ta bollen med händerna om den spelas med annat än fötterna (huvud kropp och knän). /Gillis


Allehanda.se skriver: Mötet mellan Junsele och Höga Kusten Fotboll fick minst sagt en flygande start. Men sedan var det roliga över och matchen slutade 1–1.
Junsele - Höga Kusten Fotboll 1–1 (1–1) 1–0 (3) Little Eddis Lewis, 1–1 (4) Emil Forsgren.
Domare: Arian Chalak, Sundsvall.
Publik: 140.

Bild Läs allehanda.se sportbloggare Sören Häggkvist artikel "Trean ett getingbo"

Nu är Junsele IF ifatt Friska Viljor! Tore Åström och jag tog oss för att åka till Betsele för att se Junseles bortamatch, och det var inget vi behövde ångra. Vi fick se en rolig match där Junsele dominerade... Läs Gillis härliga referat...

Junsele åkte på en snöplig förlust mot Kubikenborg. Nu startar Junseles tränare Kevin Spires ett psykkrig mot Friska Viljor. Han säger "Tiden talar för oss" och fortsätter "Jag är helt övertygad om att Friska Viljor kommer rasa ihop som ett korthus förr eller senare!" Läs artikel i allehanda.se!

På hemsidan lokalfotbollen.hemsida24.se står m mötet Kuben - Junsele: Snöplig förlust för Junsele! Junsele blev trots ett stort spelövertag poänglöst mot Kubikenborg. Matchen såg länge ut att sluta mållös men i den 91:a minuten avgjorde Kubikenborg.


Höstomgången börjar som vår omgången gjorde. Junsele förlorade i matchens sista minut. Surt säger Ronny som tycker att man hade de bästa chanserna men att Kuben var bra. Ett oavgjort resultat hade man varit nöjd med men 1-0 blev slutresultatet. /Gillis

Jag tror att Junsele bestämt sig för ett nytt kontrakt i fotbollens div. 2, för nu utmanar Junsele Friska Viljor om comeback-aktuelle mittfältaren Joakim Jönsson i fotbollens division 3... Därtill finns två aktuella förstärkningar från England klara! Den 28 juli startar serien om efter sommaruppehållet, håll då utkik efter NYA Junsele 2012. Är Sv. Fotbollsförbundet klar med ersättningen till Junsele IF efter sitt schabbel 2011, för nästa sommar är är det nog dags igen för en ny session i den högre divisionen! /Kurt

Tomas Hellgren till allehanda.se: Junsele går för serieseger! Vi har gjort en sensationellt bra säsong fram till sommarvilan och det kan bli division 2 igen! – Vi går för serieseger i höst, säger Tomas med allvarlig ton i rösten. Det vore galet av oss att säga någonting annat gentemot spelare och tränare i laget. Läs mer på allehanda.se

Grattis Junsele IF ni ligger efter halva säsongen spelad på andra plats i publikligans tabell i fotbollens div. 3 Mellersta Norrland, herrar.

Junsele ligger högt upp på listan för spelarförflyttningar i fotbolls Sverige!
Antalet övergångar av Sveriges fotbolls talangexport/import ser ut så här!
Mellan 2001 och 2011 uppgick den totala siffran av spelare till 3089 stycken. Av dessa var 107 stycken av dem i åldern 15-19 år.
Malmö och Helsingborg har exporterat flest spelare, i den tabellen ligger
Junsele på 11 plats med 36 spelare.
Placering Klubb Antal
1. Malmö FF 72
2. Helsingborgs IF 70
3. AIK 61
4. Hammarby IF 58
5. Djurgårdens IF 57
6. Örgryte IS 46
7. IFK Göteborg 44
8. IFK Norrköping 42
9. Ytterhogdahls IK 38
10. Ljungskile SK 37
11. Junsele IF 36
12. GIF Sundsvall 35
13. Vasalunds IF 35
14. IF Elfsborg 34
15. Bodens BK 33

Junsele fortsätter att utmana Friska Viljor i division 3:s toppstrid, men i sista omgången inför sommaruppehållet så stannade det på oavgjort mot Kubikenborg! Dagbladet Sundsvall skriver: Kuben tog poäng borta mot topplaget Junsele.

Omgång 11 och sista matchen för Junsele före sommaruppehållet - som är en hemmamatch nu på lördag den 30 juni kl. 15:00 mellan Junsele IF - Kubikenborgs IF, publikfest får vi hoppas!

Irländaren George Landais har stått för en imponerande vårsäsong i Junsele. Allehanda.se skriver om Junseles seger mot Alsen och Kevin Spires ser framåt och säger: Div 2 är ingen omöjlig tanke redan nästa säsong!

Gillis undrar fram och tillbaka, är Junsele tvåa eller etta i tabellen egentligen?
Både hos Svensk fotboll och hos Everysport.com står Friska Viljor som serieetta och med 11 plusmål och junsele som tvåa med 10 plusmål. När jag sedan tittar i Allehanda (TÅ):s tabell har båda 10 plusmål och följaktligen är då Junsele tabelletta.. Vem som har rätt vet jag inte men jag ska ta fram tabellerna och räkna igen.
Jag tror vi har rätt!
Jag har räknat och räknat men jag kommer fram till att Friska Viljor har ett plusmål mer än Junsele och därmed leder serien åtminstone en omgång till.
Men det spelar väl inte så stor roll, men jag kollade också Zport och dom hade samma resultat som vi. FV har 24 gjorda mål och 13 insläppta, kvot 11 och Junsele 27, 17 kvot 10. Men jag talade med Tore och där tror man att Junsele är i topp. Men det får vänta med det fram till den sista juni. Då blir det nog så.

12-06-23 Aktuell tabell i fotbollens division 3 herr mellersta Norrland, fantastiskt Junsele!
Friska Viljor FC 10 7 2 1 24 - 13 11 23
Junsele IF 10 7 2 1 27 - 17 10 23
IFK Umeå 10 5 2 3 26 - 13 13 17

Alsen - Junsele 1-3 Nu trycker Junsele FV riktigt nära i ryggen. Junsele gick till halvtidsvila med 1-0-ledning. Målet gjort i den 16 minuten, och av vem? Little Lewis så klart. I andra kvitterade Alsen efter en kvart och då tog det sju minuter för Little Lewis att åter fixa ledning. Sedan dröjde det till minut 81 innan det ringde igen och då var det Kewin Otis som höll sig framme.
Men den här Lewis, vad är det för kille? Jag ska nog kolla till skytteligan snart, för där måste han väl snart vara i topp. Ska titta på det. Och Junsele, om man gjort ett mål till hade man gått förbi FV på fler antal gjorda mål. Såg förresten att Wännäs vann i sista minuten mot Umeå. Det såg länge ut att bli oavgjort där och det hade ju varit mumma det. /Gillis

Junsele upp i topp??? Det blir en nagelbitare i afton när Junsele åker till Alsen för att försöka komma ända in på skinnet på Friska Viljor. Ja, om man klämmer till med en tremålsseger övertar man faktiskt serieledningen. Men Alsen vill nog vara med och prata om det här. Inte så imponerande om man ser till tabelläget men dom plockar poäng av de bättre lagen. Friska Viljor fick oavgjort liksom Kramfors. Så det är inte bara att hämta poängen. Men visst är det kul när det gäller lite extra! /Gillis

Dagens match 16 juni kl. 15:00 på Mon mellan Junsele IF och Spöland Vännäs IF slutade med Junsele vinst 3 - 2. Domare: Håkan Modigh
Saxat ur allehanda.se: Trots uppförsbacke och segermålet alldeles i slutet av matchen säger Junsele IF:s tränare Kevin Spires: "Vi förtjänade att ta tre poäng".
På Vännäs hemsida skriver de: Vi åkte på en snöplig förlust...


Junsele IF
3 - 2
Spöland Vännäs IF

Gillis ger oss detta rafflande referat! Det var lite England-Sverigekänsla ett tag för en som sitter hemma och följer matchen på Mon mellan JIF och Spöland/Vännäs. Först kom siffrorna 0-1 upp efter mål av Jesper Berglund i minut 34, och det resultatet stod sig halvleken ut. Men efter 9 minuter in på andra halvlek kvitterade Jonas Edblom till 1 – 1. Och liksom Sverige tog också Junsele ledningen i den 65 minuten. Och precis som England kom kvitteringen åtta minuter senare genom Andreas Larsson.
Därefter höll inte mönstret utan Kuwin Otis kunde fixa hem alla tre poängen till Junsele och man hakar på FV i toppen eftersom dom vann borta mot Brunflo.
Det var en skön seger tyckte Ronny Johansson när jag ringde upp honom. Det var nog ett av de bästa lagen man mött och det har man väl anat när man följt matcherna. Och Junsele hade nog inte protesterat om man delat på poängen i en sådan här match. Men man behöver inte heller skämmas för tre nya poäng i kolumnen. /Gillis


Junseles kvicke anfallare Little Lewis är nu uppe i åtta mål efter att han avgjort derbyt mot Höga Kusten på Kinavallen. Här ser vi honom i en tuff duell med Niklas Fäldt i hemmalaget. Junsele fortsätter segertåget och klättrar till andraplatsen i tabellen efter dagens match mot Höga Kusten. Slutresultatet blev 2-1 efter 0-0 i halvtid. Junsele tog ledningen i början av andra men H K kvitterade och med c:a en kvart kvar fastställde Junsele slutresultatet. Men man drabbades också av en jobspost när målvakten blev skada och fick ersättas av en utespelare. Lyckligtvis blir en ny målvakt spelklar till matchen mot toppkollegan Spöland V. nu till helgen. /Gillis Gustafsson Efter ett inlägg av undertecknad på allehandas FB så vaknade då allehanda.se och artikeln kom på webben om Junsele IF:s bästa tabellplacering så här långt i år! ! De skriver: Junsele skuggar i toppen! Junsele tog chansen och hakade på Friska Viljor i serietoppen genom att besegra Höga Kusten... /Kurt

Försnack av Gillis! Så är det dags att göra ett nytt försök på Ullångers Kinavall. Vi får hoppas att vädret kan hålla tätt den här gången. Sedan förra försöket har SUIF, eller om det nu är Höga kusten, brutit sin svit av oavgjorda matcher och inkasserade en trepoängare senast. Junsele har chans att gå upp på kvalplatsen vid seger och kan behöva de poängen när man nu ska möta svåra Spöland/Vännäs nästa omgång. Det vore att visa klass.
Men kustlaget har också något att kämpa om. I dag skiljer bara en poäng mellan tvåan och femman i serien. Vid seger utökar man den skaran till sex. Så visst kan man skriva att trean i år är en öppen historia och att FV som toppar med 19 poäng verkligen vann en sexpoängare när man vände och vann mot Junsele i matchens sista spark i inledningsmatchen i våras. Men sån´t jämnar ut sig, det kan bli en avgörande match på Mon i sista omgången i höst. Det vore väl kul.
Förresten det här med SUIF och Höga Kusten. Vad gäller? SUIF är ju ett gammalt namn som jag i alla fall minns från friidrottsgalor på Ängevallen. Fina löpare hade dom. /Gillis

Fotbollsrapport från Gillis Gustafsson: Som väntat var Betsele inget problem för framstormande Junsele hemma på Mon även om man blev lite övermodiga på slutet och släppte till något baklängesmål för mycket. Slutresultatet blev 5-2 (2-0) Tvåmålsskytt i dag Little Lewis. Jag har inte koll på hur många mål han gjort men han bör nog ligga bra till i skytteligan. Med segern passerar Junsele Kramfors, även med en match mindre spelad. Kuriosa: Betselemålvakten nätade på sina gamla lagkamrater...

Den uppskjutna matchen på grund av regn i Ullånger mellan Höga Kusten och Junsele på nationaldagen spelas om vecka. Nytt datum är satt till den 13 juni.

Derbyt mot Ullånger regnade bort! Uppskjutet mellan Höga Kusten och Junsele. Kinavallen ospelbar och matchen sköts upp! /Gillis Allehanda skriver: Ullångers Kinavallen dränktes under en timmes kraftigt regnande – Vädret ställde till det ännu en gång och derbyt blev uppskjutet. En kraftig regnskur på nationaldagen ledde till att derbyt mellan Höga Kusten och Junsele måste ställas in. Junsele hade redan hunnit åka mot Ullånger när matchen blev inställd. Laget stannade då istället till på Nipvallen i Sollefteå och tittade på division 2-mötet mellan Sollefteå och Anundsjö.

Ny trepoängare! Junsele skuggar nu serieledande Friska Viljor med två poäng mindre och en tredjeplats i tabellen. Rapport från fotbollsmatchen Junsele - Brunflo från Gillis Gustafsson Junsele tog alla tre poängen i hemmamatchen mot Brunflo. En mycket viktig seger mot ett försvarsstarkt bortalag. Siffrorna skrevs till 3-2 efter 1-1 i halvtid. Junsele hade då haft 1-0 ledning. I andra vände Brunflo på matchen till 1-2. Junsele kom igen med två snabba mål. Det fattades i alla fall inte chanser till ytterligare mål främst då för hemmalaget. Det här kan visa sig ha varit en s.k. sexpoängsmatch, när serien avslutas i höst och placeringarna ska fördelas. Östersundsposten skriver: Efter fyra raka matcher utan förlust fick Brunflo bita i gräset när de mötte Junsele på bortaplan i division 3 mellersta Norrland. Förlustsiffrorna skrevs till 2–3. Tack Gillis för länken! I fotbollz.se kan du läsa: Jaha, en match där alla 4 årstiderna presenterade sig under 90 minuter slutade med förlust. Allehanda skriver: Junsele vände och vann! Junsele vände 1–2 till seger med 3–2 hemma mot Brunflo i mellersta trean. – Första halvtimmen är definitivt den bästa vi spelat i år, sa Junseletränaren Kevin Spires.

Succélaget Kramfors i division 3 fotbollen mellersta Norrland, bryter med omedelbar verkan kontrakten med sina engelsmän Jamie Steel och James Stewart.

Gillis Gustafsson rapporterar! Brunflo som kommer till Mon på lördag har hittat bästa möjliga träning inför mötet i Junsele. I kväll spelar dom DM-match mot Östersunds FK. Kanske läge åka dit och få en extrakoll på laget som ligger på tredje plats i serien, och visar fin stabilitet. Jag tittade på deras spelartrupp och den var i alla falltill antalet imponerande. Det var väl mellan 25 ochtretti namn där och sådant kan ju ge utslag i det långa loppet. I Östersundsposten står om Brunflo vilket säger oss att Junsele möter ett vasst och hungrigt Brunflo på Mon på lördag, här ett reportage från deras senaste match mot ÖFK!

Lokalfotbollen.se skriver: Samba på Baldershov. Nja, kanske inte, men Junseles brasilianske forward Alessandro Pedro gav IFK-försvaret en svettig eftermiddag. Med sina två mål fixade han en poäng till ångermanlänningarna. Foto: Håkan Humla En kort rapport från Sundsvall. Junsele hade Sundsvall i säcken fram till de sista tre minuterna. Då ledde man med 2-0 och hade också ett skott i stolpen. Men sedan Sundsvall reducerat i slutminuterna ramlade man ihop och då kunde dom också få in en kvitteringsboll efter taffligt försvarsspel på många händer. Junseles mål 1-0 George Landais och 2-0 Sergei Baran. Med andra ord blev det ett poäng och matchen slutade 2-2 /Gillis På allehanda.se står att läsa: Snöpligt, Junsele! Junsele hade en 2-0 ledning tills det återstod tre minuter av mötet! Sundsvalls tidning skriver: Kryss för IFK, slutforcering gav IFK en poäng i herrtrean...

Nu tar vi oss an den stora elefanten! Nu ska matchen Junsele - Sundsvall gå av stapeln! Av Gillis Gustafsson.
Den här ”trean” är en fantastiskt rolig serie. För två år sedan skrev vi ofta om hur många mål som gjordes i varje match. Jag minns inte snittet men det verkar hålla i sig, och det är ju mål man vill se. (även om man inte vill ha dom i baken.) Fem mål i matchen mot Kramfors och uddamålet till Junsele borde ha varit en höjdare.
Nu är det dags för match igen och nu mot ett lag med anor. IFK har flera allsvenska säsonger när dom på 70-talet avlöste Giffarna som Sundsvalls bästa lag. Dom har också meriter på ungdomssidan där Erik Hamren som ledare vann SM med 18-årslaget. Och i den här serien där allt verkar kunna hända kan det bli en tuff uppgift. Men visst visade man moral senast när man efter Kramfors vändning kunde komma tillbaka och rädda alla poängen. Vinst här och man är verkligen med i toppstriden. /Gillis
Inför matchen skriver IFK Sundsvall

GRATTIS ”UTTA”, 70 ÅR PÅ LÖRDAG säger vi på Gulseleportalen till en stor profil i svensk fotboll då det gäller internationella domare! Här en dråpliga historier kring ”Uttas” makalösa domarkarriär, det finns det givetvis många fler av dem. Men här har vi en en riktig ” klassiker” Utta berättar: - Det fanns förstås alltid spelare som försökte lägga sig i och döma själva, (ur en intervju i Västernorrlands-Allehanda från 80-talet om ”Utta”). I en match mellan Mjällby och Öster hade Thomas Ravelli i Östers mål skrikit blås för f-n. och jag hade blåst frispark för Öster flera gånger. Efter tredje, eller fjärde avblåsningen, brast tålamodet för en av spelarna i Mjällby. Vem f-n är det som dömer röt han till Utta. Utta stegade fram till den upphetsade killen och viskar i hans öra. Det är Ravelli, å fy f-n vad dålig han är! Gratta honom via ett sms!!!
fotbolly.se säger de ett stort, stort grattis och det gör säkert många fler! Text från fotbolly.se av Olle Larsson

Junseles George Landais i en duell med Pontus Larsson i Kramfors. Det blev Landais Junsele som gick segrande ur derbyt på mon. Rapport från matchen Junsele IF - Kramfors Alliansen via Gillis Gustafsson
Junsele – Kramforsalliansen: En match det svängde om. Det kändes rätt lugnt när Junsele kunde gå till halvtidsledning med 2-0 mot KA och det fanns bud efter fler hemmamål också. Då hade Junsele fått en drömstart med mål redan i den andra minuten genom L Eddis Lewis. Samme man höll sig också framme i minut 36 och satte tvåan. Sedan blev det halvtid och då vände det snabbt. Fyra minuter in på halvleken gjorde Kramfors 2-1 genom Josund och tre minuter senare var det kvitterat genom P Telin. Bortalaget tog också ledningen i den 61-a minuten genom J Steel.. Därefter vände det igen och Kuwin kvitterade i minut 78. Och sedan var det Samsons tur att bärga hem alla tre poängen på en jättefin gräsmatta på Mon En sån där fotbollskväll som man drömmer om så här i vårdagarna. Och nollan i K-alliansens förlustkolumn är nu utraderad.
Grattis Junsele! /Via vår utsände Tore Åström
I allehanda.se står att läsa: Junsele avgjorde sent! Det bjöds på ett målkalas och en dramatik av sällan skådat slag på Mon i Junsele när nykomlingen Kramfors gästade i division 3 derbyt.

Försnack inför mötet i fotbollens div 3 mellan Junsele och Kramfors, av Gillis Gustafsson
På onsdag (23 maj) är det dags för ännu en hemmamatch, Det är väl fortfarande Kebbevallen som gäller, men det är väl ändå värt ett besök. Kramforsalliansen Har ju gått som tåget hittills så visst vore det en höjdare att sudda bort deras enda nolla i tabellen hittills. Och lägga till en etta i förustkolummen. Men jag tycker mig ha sett att dom fyllt på bra med nyförvärv till i år och dom har också visat målhunger. Vinner dom går dom ju också upp i topp på serien. Och det är väl ett bete som kan ta fram kämpatakterna hos nykomlingen.
Å andra sidan bör Junsele bli bättre och bättre ju längre man får spela tillsammans och går man i land med det här blir man farliga. Det finns alla skäl att ta sig till den arena (Kebbevallen eller Mon) vilken det nu blir, för att heja fram grabbarna. Heja Junsele! Återkommer efter matchen med rapport från vår utsände TÅ (?!)...
Här en kommentar inför matchen på fotbolly.se

Gillis Gustafsson via ombud rapporterar från Junsele - Umeå som slutade 2-2 Junsele kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning efter mål av Sergei Baran. Det fanns även bud efter något mål till. Dels en stolpträff och dessutom ett mål som underkändes p.g.a ruff. I andra tog Umeå over och både kvitterade och tog ledningen med 2-1. Ett resultat som räckte till matchens allra sista minut. Då fastställde pigge Little Lewi slutresultatet till 2-2. En kompensation för det sena målet FV gjorde i seriestarten kan man tycka. Båda lagen får nog vara nöjda med resultatet i dag enligt min rapportör när han rapporterar från Lillsele. Junsele fick avsluta med tio man efter att en vars namn man missat, dragit på sig två varningar.
Redan på onsdag kommer nästa prövning. Då spelas den uppskjutna matchen mot Kramforsalliansen, ytterligare ett förväntat topplag man ska försöka kamma. Men var är publiken? Visserligen inte direkt fotbollsväder och med regn och rusk. Men bättre borde det bli även om man inte kommit upp på Ångermanlands bästa fotbollsarena.

Allehanda.se skriver om helgens div. 3 matcher att Junsele spelade den mest dramatiska matchen i serien!

Distriktets fotbollsbevakning i allehanda.se Junsele straffade Älgarna!

Junsele tog sina första poäng för säsongen idag dessutom tog dom alla tre poängen i segern mot Älgarna på Högslätten i Härnösand. Det var den första vinsten i en seriematch sedan man i fjol slog Härnösand FF på samma arena. I dag kom målen, ett i varje halvlek på straffar och inslagna av Samson. Älgarna hade också en straff i första halvlek men slog den utanför. Det var egentligen inte någon tvekan om var poängen skulle hamna och segern kunde mycket väl varit större, särskilt som Älgarna drog på sig två utvisningar i andra.
Härligt för grabbarna att få smaka på en seger och får känna på den sötman. Det får man ta med sig till nästa match som blir hemma mot IFK Umeå, vilka gått som tåget och klippte till med 5-0 mot Betsele nu i dag. Det om något blir ett test av årets upplaga, men då hoppas vi att få fylla på laget med en riktig målspruta. Vi får tro att Baran klämmer sig in i laget till dess. Det behövs nog en sådan match innan man vet var laget befinner sig i skalan i år, men jag tycker det ser bra ut och så här i efterhand är det nog inte så dumt att ha med sig erfarenheterna från mardrömssäsongen i fjol och känna att man rest sig och är med igen. Grattis laget, vi suger på den här karamellen så länge till vi får en ny.
/Gillis

Junsele leder i halvtid mot Älgarna med 1-0... Junsele vann bortamötet mot Älgarna med 2 mål mot 0. Ett mål i varje halvlek. Det var ingen tvekan om vart segern skulle gå och siffrorna kunde mycket väl blivit större. Vi påminner om att Junsele tog sin enda seger i fjolårets div. 2-sejour just på Högslätten och då mot Härnösand. Noterar också att FV vann stort mot Kuben i dag. Andra respektingivande siffror är Umeås 5-0 mot Betsele. /Gillis

Gillis Gustafsson 10 maj Pratade men Ronny Johansson i Junsele om lördagens möte med Älgarna. Han berättar att truppen börjar bli komplett i och med att de moldaviska spelarna som var med i fjol, nu anlänt och alla är spelklara och kan ta plats på lördag. Ytterligare ett par hoppas man få spelklara, kanske till dess men i alla fall till första hemmamatchen den 19 maj mot Umeå. Det känns roligt att åka iväg på matcher nu när man vet att man inte är borta redan innan matchen börjar. Och det ska bli kul med mixen av ungt och rutinerat. Några av grabbarna som var pojklagsspelare i fjol har växt till sig rejält och kommer att vara med och kriga om platserna. Vi får hoppas på en trepoängare, senaste kom den ju också mot ett Härnösandsslag, så det är väl dags igen!

Fotboll Idag 12 maj möter Junsele IF - IF Älgarna, en bortamatch i omgång nr. 3 kl. 15:00 och matchen då är IF Älgarna - Junsele IF.

Dagens match 12-05-05 för Junsele är uppskjuten! (ej spelbar fotbollsplan pga snöfallet som varit!)

Kommande match för Junsele är en hemmamatch mot Kramfors lördagen den 5 maj kl. 15.00!

Rapport av Gillis om premiären för Junsele IF i div 3. Utan de Moldaviska spelarna hade Junsele den ena poängen i minut 94, men i den 95;e kunde Friska Viljor sno åt sig alla tre. Surt tyckte Ronny Johansson även om hemmalaget hade en del chanser även på slutet. Men nu laddar man om till hemmapremiären på lördag, om nu Kebbevallen blir spelbar. Så här såg laget ut! En undran bara, spelade verkligen Conny Uppling för Junsele, han som lämnade Junsele IF för att bli Sollefteås nya tränare? I Allehanda.se står att läsa: Sent segermål för FV gav segern mot Junsele...

Premiär borta söndag 29 april kl 17:00, Omgång 1, Friska Viljor FC - Junsele IF

Hej FV-tränaren Martin Wallin, det är seriepremiär på söndag mot Junsele IF. Vad tror du om matchen? - Riktigt kul att serien börjar. Det är svårt att veta vad Junsele går för i år, men helt klart siktar vi på vinst.

Johan Vestin spelare och tränare för Höga Kusten Fotboll tror på Junsele! (En kommentar av en Tomas på bloggen rättar artikeln med att Junsele har - 2 britter och 5 moldaver. Inte 4+7)

Tänker du spela på seriesegraren i fotbollens div. 3 då ger Junsele IF bara (3,4 ggr pengarna)! Så du får dålig utdelning på pengarna om du spelar på Junsele IF, för hos bettingbolaget Nordicbet är det Junsele som är favorit till seriesegern! Något överraskande tycker säkert någon… Mycket x pengarna får man däremot om man spelar på Älgarna (80 ggr pengarna), på dem tror Nordicbet inte alls! Säsongen ligger framför och i höst vet vi hur det gick! :-) Heja Junsele!
Artikel ur allehanda.se den 6 maj 2011 - Vem är tränaren Kevin Spires!

Den 11 april 2012 14:31 skrev Gillis Gustafsson | Mycket nytt på fotbollsfronten!
Tog ett snack med Tomas Hellgren i Junsele om den kommande säsongen i trean. Och nog lät det lite som "mungiporna upp." I går tisdag, spelade man en träningsmatch mot Graninge, med ett lag full av ungdomar. Moldaverna har inte kommit ännu, så det fanns plats att vädra hela gänget av nyförvärv som ska få chansen att spela i div. 3. Tränaren, Kevin Spires har med sig ett gäng unga grabbar från Ö-vikshållet, en del klara och några som ännu inte skrivit på.
Det såg i alla fall bra ut och resultatet skrevs till 1-1.
Det är idel gamla bekanta moldaver som vänta ansluta inom någon vecka, och med de förstärkningarna får man ihop ett lag, kanske i klass med fjolårets. De som kommer är Oleg Hitoli, de två målsprutorna Baran och Samson, Valle Ivanhenco också en målvakt som var här för några år sedan, och var med och räddade kvar Junsele i trean i sista matchen. Kommer inte ihåg namnet men han var lång och bra. Det finns även lite annat nytt som vi får presentera efter hand. Två engelsmän Två stycken Simon från Näsåker som var riktigt bra i går. Unga grabbar som får chansen att höta kvalificerat motstånd.
En grabb som man gärna ser i laget är ju Oscar Lago. Tyvärr pluggar han i Östersund varför det inte finns något klart om honom, men visst skulle han vara en välkommen förstärkning. Snabb tuff och brytsäker. Det är bra på många sätt att få med de grabbar i närorådet. Det breddar också publikunderlaget och samarbetet mellan västraorterna. Kommer att spela träningsmatch i Övik till helgen. Inte klart ännu mot vilket lag.
Sedan får vi se hur det klarnar fram till premiären borta mot FV den 29 april.

Gillis

På fotbolly.se står att läsa! Ryktet om fotbollens död i Junsele IF är starkt överdriven, åtminstone var numerären okay vid Junseles söndagsträning i Kuben. Skriver Lillen Forslund i Fotbolly.se!

Information om fotbolls säsongen 2012 div. 3 Mellersta Norrland | Dessa uppgifter är inlagda 1 december 2011 kl. 22:58 på denna sida!

Vid Representantskapets möte den 25 november fastställdes nedanstående seriesammansättning:

Laguppställningen man aldrig glömmer!

Resumé och framåtblick av JENS NÄSMAN i Allehanda.se avseende fotbollen i Junsele IF | 0611-554835 | jens.nasman@allehanda.se

Junsele IF och division 2-äventyret blev inte roligt för Junsele IF – och inte för Svenska Fotbollsförbundet heller. Handhavandet av affären sköttes inte perfekt av någon av parterna, men det blev bara Junsele som blev lidande. Om inte det nu inte var så att själva SvFF tillhandahöll sågen som kapade bort den enda gren som sträckte sig in i det nordvästra hörnet av Ångermanland. Frågan man nu ställer är om Junsele nu får ihop ett division 3-lag till våren.

Läs artikeln i allehanda.se...


Div. 3 serien Mellersta Norrland 2012

IFK Umeå
Spöland Vännäs IF
Salsåker-Ullånger IF
Kubikenborgs IF Sundsvall
Kramfors-Alliansen
Betsele IF
Junsele IF
IF Älgarna Härnösand
Brunflo FK
Friska Viljor
IFK Sundsvall
Alsens IF


Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!