7. E.ON har nu tömt sina argument! 6. Christers svar på tal! | 5. Genmäle från E.ON | 4. Påstötning för ett svar!
3. Svar via Christer Borg, vår expert på området | 2. E.ON:s informationschef ger svar! | 1. Vår fråga till E.ON om laxtrappor
________________________________________________________________________________________

Från: Kurt Ulander den 2009-12-21 12:20:15

Till: info@eon.se; jonas.andren@eon.se; eva.nord@eon.se; mailtotorbjorn.i.larsson@eon-es.se; goran.tillberg@eon.se;
ulrika.freidlitz@eon.se; torbjorn.larsson@eon.se; carina.brorman@eon.se

Ämne: Från ord till handling - sex miljarder för svensk vattenkrafts framtid!

____________________________________________

Hej E.on!

Ser på er hemsida att ni är ett företag som hellre gör goda handlingar än svänger er med en massa ord! Ni är mao en sann miljövän!

Läser i tidningen Ångermanland (allehanda.se) att Eon satsar stort!

Vi i Gulsele byalag föreslår att Eon ska satsa "lite pengar" på goodwill, miljövänner och miljörörelse genom att lägga 5% av er nuvarande budget (6 miljarder) på er satsning för framtidens moderna vattenkraft i upprättande av laxtrappor i Ångermanälven! (Det skulle även vara er bästa investering någonsin för "en grön profil".)

Låt Ångermanälven, vårt lands största elproducent och "vinstgenerator" då det gäller vattenkraft få vara skapare av ett pilotprojekt för återställande av laxens vandringsvägar! Låt detta få ske i Ångermanälven!

Det skulle ge en enorm genklang i Svensk miljörörelse och positiva signaler till hela världens miljövänner för att en Svensk producent av vattenkraft vill bidra till naturlig återkomst av lax i Ångermanälven.

Låt laxtrappor vid vår älv bli ert bidrag till en vitalisering av livet för människor och turister vid älven, låt laxen åter kunna vandra naturligt till sina ursprungliga lekplatser genom ett laxvänligt beslut från er.

En undersökning ger vid handen att 10.000 personer skulle få heltidsarbete om älvar norr om Gävle blev utbyggda, ni skulle gå till historien, aldrig bli glömda för er insats om detta skulle förverkligas. Då skulle profithunger inte vara ert enda varumärke utan även miljöhandling i realiteten och inte bara i ord.

Ovanstående är ett debattinlägg i allehanda.se från undertecknad. /Kurt för Västra (http://www.gulsele.junselebyar.se/)
____________________________________________

Webbredaktör och debattör för Gulsele Byalag
Kurt Ulander
____________________________________________

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!