SALA ALLEHANDA Måndag 6 oktober 2003

Sara - impulsiv tjej

som gillar det mesta

Västerfärnebo. - Jag är impulsiv, jag hoppar gärna på det som är nytt och tycker nästan allt är roligt. Så presenterar sig Sara Ulander, 23 år, då vi sitter och samtalar i församlings-gården i Västerfärnebo.

Sara Ulander är född i Sollefteå. Då hon var sju år flyttade familjen till Tärnsjö. Hon är enda dottern och har tre bröder, en äldre och två yngre.
Sång och musik har stor plats i familjen Ulanders liv och Sara har sjungit sen hon var helt liten. Föräldrarna tillhör Betelkyrkan i Tärnsjö. Sara har följt i föräldrarnas fotspår:
-Ja, jag är troende kristen. Mamma och jag brukar sjunga tillsammans.
Efter grundskolan gick Sara musiklinjen vid ett gymnasium i Uppsala med inriktning på sång.
Hon gick ut därifrån 199~. Nu gällde det att få arbete och tjäna pengar och Sara började jobba på ett ålderdomshem i Tärnsjö. Efter det var hon pizzabagare, ett jobb hon trivdes mycket bra med. Tillsammans med en kompis jobbade hon en tid med att lägga in fisk på burk vid ett företag på västkusten i Norge. Ett par somrar sysslade Sara med "städning" -avkontaminering- på kärnkraftsverket i Forsmark.
- Vi Var utrustade som månfarare då vi rengjorde bassänger som haft kärnbränsle i sig. Det verkade lite ruskigt, men vi tjänade bra.
För två år sedan fick Sara Ulander jobb som elevassistent på högstadiet i Centralskolan i Västerfärnebo, Där bildade hon tillsammans med några elever en sånggrupp som bland annat sjöng på en cafékväll i Fläckebo. Sara kom då kontakt med kyrkans ungdomsverksamhet och hösten 2002 fick hon en halv-tjänst som barn- och ungdomsledare inom Västerfärnebo - Fläckebo pastorat. Efter jul startade projektet, "Med musiken som verktyg", för ungdomar mellan 13 och 20 år. Projektet stöds av Leader+ Nedre Dalälven. Pastoratet blev projektägare och Sara Ulander projektledare. Hon har därigenom nu två halvtidsjobb i pastoratet. Projektgruppen har i sommar med stor framgång framträtt med ett eget utformat sång- teater- och dansprogram, Ur Disneys sagovärld, i Västerfärnebo kyrka och Kristina kyrka i Sala. Gruppen framträdde senast vid sparbanksjippo stora torget i Sala.

 

Vad händer i projektgruppen nu?
-Vi jobbar ju med flera inriktningar, men om du menar sång-musik-dansgruppen så spånar vi kring en idé om en kändisgala om Beatles, ABBA och andra berömdheter.
Det bästa med mitt jobb just nu är att jag får jobba bland barn och ungdomar från 0 till 25 år
Vad gör du om tio år? -Jag och min pojkvän Rezgar har bildat familj, vi bor i eget hus och har två barn. Jag fortsätter att jobba med människor. Har kanske utbildat mig lite mer.

ARNE ANTONSSON

Impulsiv. Så beskriver Sara Ulander sig själv.

FOTO: ARNE ANTONSSON

 
Fakta/Sara Ulander
Ålder:
23år
Familj: Föräldrar i Tärnsjö. Pojkvännen Rezgar
Äter helst: Hemlagat
Dricker: Massor av vatten
Så är jag: Impulsiv, mörkrädd, fnittrig
Tycker bra om: Positiva människor
Tycker illa om: Orättvisor
Musik jag gillar: R & B soul